Intercad se va finanta, in prima faza, din resurse proprii, urmand ca o parte a fondurilor necesare sa vina din contractele incheiate cu clientii. Dezvoltatorul estimeaza ca investitia va fi amortizata in trei ani.

Cele trei tipuri de case care compun ansamblul vor avea o suprafata construita intre 90 si 240 de metri patrati, desfasurata pe parter si etaj, iar suprafetele de teren aferent vor varia intre 260 si 2500 de metri patrati. La un pret de vanzare de 500 de euro pe metru patrat, preturile caselor vor porni de la 60.000 de euro (casa si teren).

Proiectul include, pe langa locuinte, si o zona de servicii, compusa din motel si restaurant, complex de intretinere corporala si sport, piscina acoperita, sali de aerobic, fitness si forta, terenuri de tenis si polisportive, centru de ingrijire pentru copiii rezidentilor dotat cu loc de joaca de 4000 metri patrati, centru administrativ, statie pentru transport in comun (inclusiv transport pentru scolari), lac de agrement de 2800 de metri patrati, farmacie, magazin alimentar.

Ansamblul rezidential se adreseaza tuturor segmentelor de public, spune Doru Lupeanu, marketing manager al agentiei Grup de Lux, promotor al proiectului. Potential client poate deveni oricine, de la tinerii care isi permit sa achizitioneze un apartament in Cluj la cei din clasa medie si peste clasa medie, spune si Dan Barabas, director Intercad.

Lucrarile vor incepe in luna aprilie a anului viitor si se vor desfasura in doua etape - prima va fi finalizata in noiembrie 2007, iar cea de-a doua va fi terminata pana in aceeasi perioada a anului 2008. Prima faza a proiectului presupune constructia a 80 de case si zona de servicii aferenta, iar restaurantul si motelul vor fi ridicate in faza a doua.

Zona cuprinde trei parti: 90.000 de metri patrati spatiu construibil civil, 15000 metri patrati de strazi si alei de circulatie si 20.000 de metri patrati zona de servicii.

Extindere in domeniul agricol

Investitorul considera amplasarea intr-o zona de interes turistic (Tarnita - Belis), drept unul dintre punctele de interes pentru potentialii clienti. Am gandit dezvoltarea acestui proiect in locatia respectiva si datorita accesului facil si a infrastructurii, deja existenta in parte.

Cred ca este zona de dezvoltare a municipiului, atat din punct de vedere comercial, cat si in ceea ce priveste turismul. Nu urmarim sa ne axam pe turism, dar acest element poate fi un plus pentru viitorii locatari, va oferi alternative de petrecere a timpului liber, a aratat Barabas.

Compania investitoare a inceput, anul trecut, mai multe constructii de locuinte in Cluj-Napoca, dar ansamblul rezidential din apropierea municipiului este primul proiect de anvergura dezvoltat de Intercad. Din grupul cu acelasi nume mai fac parte Intercad Invest - care va administra proiectul de la Gilau, societatile Intercad Agricol si Intercad Imobiliare.

Grupul are in lucru un bloc de 100 de apartamente in Arad, detine o clinica de stomatologie si are in pregatire un proiect in domeniul agricol, respectiv 35 de hectare de livada, proiect pentru care terenul este deja achizitionat. Antreprenorul general al proiectului imobiliar de la Gilau va fi RBC Holding.

Comuna atractiva

IMOInvest va finaliza, in acest an, un cartier rezidential in comuna Gilau, in zona castelului din localitate, care se va intinde pe 11 hectare si va cuprinde 136 de case rezidentiale si 24 de apartamente.

Planurile Grupului IMOFinance vizau, anul trecut, majorarea capitalului social de la 5 la 13 milioane de euro, respectiv atingerea unei cifre de afaceri de 28 de milioane de euro in 2005 si de 62 de milioane de euro in 2008.

Infiintat acum doi ani de 46 de actionari din Cluj, Bucuresti, Sibiu, Timisoara, Arad si Baia Mare, Grupul IMOFinance este condus de catre fostul presedinte al BT, Iosif Pop, si cuprinde societatile IMOFinance - asigura managementul grupului, IMOCredit - credit ipotecar si IMOInvest - promoveaza proiecte imobiliare.