Cu toate acestea, sutele de spectatori au fost prezenti la concertul exploziv al celor de la Phoenix.

Boicot de ochii presei

Pe afisele care anuntau concertul Phoenix la Cluj, au fost lipite cu doua zile inaintea evenimentului, bilete cu sigla organizatiei „Salvati Rosia Montana". „BOICOT! Au cintat pentru distrugerea Rosiei Montane!", indemnau acestea, cu referire la un concert care a avut loc in 6 august, de Ziua Minerului, in organizarea controversatei companii Gabriel Resources.

Mai multe activiste ale organizatiei Alburnus Maior au prezentat presei, in holul Casei de Cultura a Studentilor, pozitia ONG-ului pe care ii reprezentau. „Am ascultat Phoenix, am crescut cu muzica lor, insa acum ne-au dezamagit crunt.

Au trecut peste morminte si au acceptat sa cinte doar pentru bani, din moment ce la FinFest nu au vrut sa vina...", a declarat Andreea Bildea, membra Alburnus Maior.

Se anunta o aniversare

In ciuda indemnului la boicot, platoul din fata Casei de Cultura a Studentilor (CCS) a inceput sa se anime cu mai bine de o ora inaintea concertului. „Am ascultat Phoenix in studentie, am si fost la citeva spectacole in anii '60. De atunci nu i-am mai ascultat live, asa ca am venit la concert cu fiul meu, care este student la Cluj", relateaza o bistriteanca.

Rockerii le-au oferit clujenilor un concert de zile mari, cu solouri spectaculoase la tobe (marca Tandarica) sau la vioara (Mani Neumann), precum si cu interpretari in premiera ale noilor melodii. Fara a se arata prea afectati de „boicot", artistii si-au incheiat concertul cu reveniri furtunoase. „Si, nu uitati, cine ne vrea in concert ne poate avea...", a spus in final Nicu Covaci.

Primul videoclip in 44 de ani de muzica

Albumul „Baba Novak", al saselea din discografia Phoenix, este compus din 12 piese noi. Videoclipul „Mila 2 de linga 3" este primul din cariera acestora. Nicu Covaci este cel care semneaza compozitia muzicala, versurile apartinindu-i atit acestuia, cit si lui Dinu Olarasu, Razvan Voncu si Calin Angelescu.