Deputatul PD de Cluj, Daniel Buda, a reusit sa promoveze amendamente la legea energiei electrice care prevad acordarea de despagubiri pentru persoanele care detin pe terenurile lor stilpi sau transformatoare apartinind SC Electrica. Buda a declarat ieri ca se bate de un an pentru impunerea acestor amendamente si ca a intimpinat o opozitie serioasa din partea Ministerului Economiei.

Buda spune ca in circa 6 luni legea modificata ar putea iesi de la Guvern, iar proprietarii sa primeasca despagubiri de la stat, sumele urmind sa figureze in proiectul de buget pe anul 2007.

Potrivit lui Daniel Buda, initiativa a fost inaintata Parlamentului in urma numeroaselor sesizari primite in cadrul audientelor din partea unor clujeni, si nu numai, care s-au plins ca au pe terenurile lor stilpi de inalta tensiune sau transformatoare apartinind Electrica si nu pot sa vinda parcelele.

Oamenii reclamau ca li s-au retrocedat terenurile cu aceste bunuri care scad valoarea pamintului, astfel incit vor fi despagubiti la pretul pietei.