Consilierii judeteni vor dezbate astazi contractarea unui credit de 1,5 milioane de euro pentru remodernizarea complexului turistic Univers T. Tot azi, in CJ se va discuta despre trecerea unor sectoare de drumuri comunale in administrarea RAADPP Cluj, pe perioada executarii lucrarilor de intretinere, reparatii sau pietruire.

Pe ordinea de zi a sedintei mai figureaza un proiect de hotarare privind alocarea sumei de 120 de miliarde de lei pentru prelungirea drumului de acces la Parcul Industrial Tetarom I.

Soarta complexului turistic Univers T este dezbatuta in sedinta Consiliului Judetean Cluj de astazi. Consilierii trebuie sa hotarasca daca SC Univers T SA va primi aprobare pentru contractarea unui credit bancar, in valoare de aproximativ 1,5 milioane de euro.

In cazul aprobarii acestui proiect de hotarare, banii vor fi folositi pentru modernizarea si refunctionalizarea cladirii hotelului, dar si a amenajarilor exterioare. Pe ordinea de zi a sedintei CJ se mai afla un proiect de hotarare privind alocarea de fonduri pentru reparatii si pentru mansardarea podului Palatului Administrativ Cluj.

Lucrarile de reparatii ale invelitorii si ale sarpantei din lemn vor fi efectuate in regim de urgenta, iar extinderea cladirii existente se va realiza prin mansardarea podului pe laturile de vest si est ale acestuia.

Totodata, consilierii vor decide in sedinta de azi asupra unui proiect de hotarare privind alocarea de fonduri pentru prelungirea drumului de acces la Parcul Industrial Tetarom I.

Proiectul prevede accesul si din DN 1 F ( E 81), pe relatia Zalau. Pentru acest lucru va fi necesara prelungirea drumului de acces existent, paralel cu linia de cale ferata, cu un 1,4 km, pana la bariera din Baciu. Noul drum va fi considerat ca drum cu trafic normal, cu latimea de 6 m.

Daca proiectul de hotarare va fi aprobat de catre consilierii judeteni, pentru prelungirea drumului de acces la Tetarom I, se va aloca un fond de rulment in valoare de 1.200.000 de lei noi.

Tot astazi, consilierii din CJ Cluj vor dezbate asupra unui proiect privind cooperarea cu SC Lafarge Arcom Gips SA si SC Bega Minerale Industriale SRL, in vederea realizarii unor lucrarii de reparatii pe DJ 108 C: DN 1 F, cuprins in sectorul Garbau - Aghiresu - Leghia.

Mentionam ca, prin HCJ Cluj cu nr. 148, din 26 iulie 2006, s-a restrictionat temporar accesul autovehiculelor de mare tonaj pe acest drumul, pana la data de 31 ianuarie 2007. Lafarge Arcom Gips si Bega Minerale Industriale sunt societati comerciale care desfasoara activitati economice de productie si transport in zona respectivului drum judetean.

Din acest motiv, firmele sunt interesate in mod direct de finalizarea cat mai urgenta a lucrarilor. Astfel, prin propunerile facute, cele doua firme se obliga sa contribuie la efectuarea lucrarilor de reparatii pe DJ 108 C: DN 1 F cu materiale de constructii.

Lafarge Arcom Gips va contribui cu materiale in valoare de 350.000 RON iar Bega Minerale Industriale cu materiale in valoare de 100.000 RON. RAADPP Cluj va monitoriza accesul autovehiculelor celor doua firme si va permite circulatia doar in baza unor documente justificative emise cu acordul regiei.

Pe ordinea de zi a sedintei CJ Cluj figureaza si un proiect de hotarare privind trecerea unei parti dintr-un imobil din domeniul public al statului si din administrarea Autoritatii de Sanatate Publica a Judetului Cluj, in proprietatea privata a statului si administrarea CJ Cluj.

Proiectul se refera la imobilul situat pe strada Constantei nr 5, cu o suprafata construita de 221,6 mp si cu terenul aferent de 873,48 mp. Alte discutii ale consilierilor judeteni se vor referi la trecerea unor sectoare de drumuri comunale in administrarea RAADPP Cluj, pe perioada executarii lucrarilor de intretinere, reparatii sau pietruire.

O parte din aceste lucrari vor fi finantate printr-un credit bancar, in valoare de 55 de milioane de lei noi.

Pe pozitia 17 din ordinea de zi a sedintei CJ Cluj se afla un proiect de hotarare privind numirea Comisiei judetene care va efectua cercetari in vederea declararii utilitatii publice pentru extinderea si reabilitarea Aeroportului International Cluj-Napoca.

Avand in vedere estimarile conform carora, in urmatorii cinci ani, numarul de pasageri care vor utiliza Aeroportul International Cluj-Napoca se va dubla raportat la anul 2005, sunt necesare investitii pe termen scurt, mediu si lung pentru a face fata acestei tendinte. Obiectivele de investitie sunt amplasate in actuala incinta a Aeroportului, precum si in zona extinsa.

Amplasamentul obiectivului se afla atat pe teritoriul administrativ al municipiului Cluj-Napoca, cat si pe teritoriul administrativ al comunei Apahida.