Primarul Dorin Florea a adus luni grave acuze SNGN Romgaz SA Medias in cadrul conferintei de presa, subiect aparent fara nici o legatura cu administratia publica locala. "Romgaz a spalat bani, asa consider eu ca s-au spalat bani", a declarat Dorin Florea cu referire la executia Bazei Olimpice din Targu Mures, lucrare demarata de catre Romgaz, care a costat pana in prezent 5,6 milioane de euro.

Acesta si-a sustinut afirmatia, extrem de grava, argumentand ca companiile de stat, mai ales cele privatizabile, nu ar trebui sa se ocupe de investitii in alta zona decat in domeniul lor de activitate. De asemenea, reprezentantii Romgaz au fost aratati cu degetul si pentru faptul ca si-au edificat "o cladire pentru distractie".

Atacurile primarului Florea au fost indreptate si impotriva Petrom, oficialii companiei fiind criticati de primar pentru faptul ca au investit in hoteluri, buticuri etc. De asemenea, Florea l-a atacat indirect si pe premierul Calin Popescu Tariceanu, declarand ca el daca ar fi fost prim-ministru nu ar fi permis sa se faca asa ceva.

Aflat la Bucuresti, in sedinta a Consiliului de Administratie al Romgaz, directorul general al societatii, Jakob Alexa, ne-a declarat ca "daca a spus asa ceva, il vom da in judecata".

Atac interesat

Florea nu s-a legat insa intamplator de Romgaz, ci acuzele aduse au legatura cu discutiile in jurul cedarii bazei olimpice catre municipalitate, administratia judeteana, sau Compania Nationala de Investitii, institutie aflata in subordinea Ministerului Constructiilor, Transporturilor si Turismului, autoritati care ar urma sa asigure si finalizarea lucrarilor, valoarea estimata a acestora fiind de 6 milioane de euro.

Romgaz, dupa cum afirma acum cateva luni Borbely Laszlo, ministrul delegat pentru Amenajarea Teritoriului si Lucrari Publice, urma sa nu fie despagubit pentru investitiile facute, intrucat baza sportiva ramane tot la stat.

Centrul olimpic cu hipodrom al Romgaz a facut obiectul unei revendicari, un transfer gratuit, din partea primarului din Targu Muresului, Dorin Florea, in 2005, acesta bazandu-si solicitarea pe o decizie a CA al SNGN Romgaz si o hotarare a Consiliului Local Targu Mures de preluare a bazei si continuare a lucrarilor.

Reprezentantii Romgaz au negat ca ar fi existat o decizie a CA, sustinand ca au fost doar discutii de principiu, nefinalizate. Si in prezent, proprietarul Bazei Olimpice este Romgaz, iar oricine poate sa o cumpere la pretul la care aceasta este evaluata.

Jurnalistii mureseni au aflat marti ca Marius Pascan, director executiv si purtator de cuvant al Primariei Targu Mures, a negat in discutia avuta cu oficialii Romgaz ca primarul Dorin Florea ar fi afirmat ca societatea medieseana a spalat bani in Baza Olimpica construita la Targu Mures.

Cu alte cuvinte, Pascan i-a facut in corpore mincinosi pe ziaristii prezenti luni la conferinta de presa a primarului Dorin Florea, care au inteles, ciudat, acest lucru.

Mai mult, spusele primarului au putut fi deja ascultate pe unul din posturile locale de radio, inregistrarea fiind o dovada a faptului ca pe Florea l-a luat gura pe dinainte, fara a pune la dispozitie si probele aferente sustinerii unei acuzatii atat de grave.

Oficialii Romgaz au fost ieri rezervati fata de comentariul primarului Florea, dar au recunoscut ca nu este real, ca nu s-au spalat bani, si ca edilul ar trebui sa vina cu dovezi. Asa cum am promis, copia inregistrarii este pe drum.