Pana in prezent au fost deschise doua astfel de obiective, una in cartierul Manastur, pe strada Ion Mester, inaugurata in ianuarie 2005 si, a doua, in cartierul Marasti, pe strada Fabricii, inaugurata in luna mai a anului 2006.

Pe langa cele doua primarii de cartier mentionate mai sus, Boc doreste, ca pana la finele anului curent, sa mai inaugureze altele in doua cartiere situate foarte departe de centrul orasului, Iris si Someseni. Primaria din Someseni va fi amplasata pe strada Traian Vuia, in sediul actualului Camin Cultural.

Respectivul spatiu isi va pastra si destinatia de Camin Cultural si de local pentru diferite evenimente (nunti, aniversari etc). De asemenea, se intentioneaza amenajarea unei sectii de politie si a unei farmacii in acelasi sediu. Primaria din cartierul Iris va fi amenajata intr-un spatiu din Piata Leibknecht, in aceeasi cladire urmand sa functioneze si o sectie de politie.

Servicii insuficiente, adica drumuri in plus

Cele doua sedii de cartier ale Primariei ofera doar servicii de registratura generala, taxe si impozite locale, plata abonamentelor pentru parcari si servicii de urbanism. In cadrul acestui ultim serviciu, la Primariile de cartier, clujenii pot doar sa depuna documentatia pentru obtinerea diverselor autorizatii de construire.

Conform celor declarate de Iosif Madru, seful Biroului de Resurse Umane al Primariei Cluj-Napoca, sediile din Marasti si Manastur ale institutiei nu pot accesa baza de date care permite vizualizarea amplasarii locurilor de parcare de pe raza municipiului.

Prin urmare, clujenii nu pot primi loc de parcare de la Primariile de cartier, pentru acest serviciu fiind nevoiti sa se deplaseze la sediul din strada Motilor.

Desi se spera rezolvarea acestei probleme prin implementarea unui program de management al documentelor si in Primariile de cartier, deocamdata, in cadrul acestora se poate achita doar abonamentul pentru parcare, stabilirea locului acestuia fiind imposibila.

De asemenea, nici cererile sau documentele ce pot fi depuse la registratura celor doua Primarii de cartier nu inglobeaza toate documentele ce pot fi depuse la sediul unei Primarii. Astfel, actele pentru serviciul de Stare Civila se depun doar la sediul din Piata Unirii.

Parcarea creeaza probleme

I.V., o clujeanca de 22 ani, care locuieste in cartierul Marasti, foarte aproape de Primaria de cartier, se declara nemultumita de faptul ca a fost nevoita sa faca mai multe drumuri in centru din cauza faptului ca angajatele din Marasti nu au putut sa o ajute la intocmirea actelor pentru obtinerea unui loc de parcare.

“Am vrut sa imi fac un abonament pentru un loc de parcare in fata blocului in care locuiesc. Am mers prima data la Primaria din Marasti, dar angajatele de aici mi-au spus ca ele nu pot sa-mi faca abonamentul si m-au trimis in centru. Dupa ce am fost la Primaria din centru si am rezolvat problema, m-am intors in Marasti sa achit abonamentul.

Dar a fost alt drum batut degeaba din moment ce m-au trimis iar in centru”, povesteste clujeanca nemultumita. Iosif Madru recunoaste ca “din pacate se creeaza astfel de probleme din cauza faptului ca programul informatic al Primariilor de cartier nu permite accesarea bazei de date care contine situatia amplasarii parcarilor”.

Cu toate acestea, nemultumirile si asteptarile clujenilor sunt justificate avand in vedere faptul ca numai pentru modernizarea si dotarea sediului Primariei din Marasti au fost necesari peste 100.000 lei noi.