Asa cum relata in urma cu putin timp cotidianul nostru, discoteca „New Orleans” risca sa fie amendata cu un miliard de lei din cauza poluarii fonice pe care o produce, si care a transformat fiecare sfarsit de saptamana intr-un cosmar pentru locuitorii din vecinatate.

Tipete, fluieraturi si scandaluri provocate de clientii discotecii - sunt „nimicurile” pe care trebuie sa le suporte constantenii din zona amintita.

Ba mai mult, unii dintre vecini au descoperit chiar si seringi folosite in fata caselor de langa „New Orleans”, ceea ce nu face decat sa intareasca reputatia indoielnica a discotecii, adica aceea de loc de intalnire pentru consumatorii de droguri si dealerii acestora, a prostituatelor si proxenetilor.

In urma cu aproximativ doua saptamani, cotidianul „Replica” de Constanta relata despre un control facut de Garda de Mediu Constanta la discoteca „New Orleans”, ca urmare a sesizarilor primite de la vecinii acestei locatii.

La acea data inspectorii au dispus oprirea completa a aparaturii de sonorizare a discotecii, pana la antifonarea completa a cladirii, pentru ca zgomotul sa nu mai deranjeze locatarii din imprejurimi.

Se pare insa ca masurile dispuse de inspectorii Garzii de Mediu nu au impresionat deloc conducerea societatii comerciale Compact Impex SRL, care detine discoteca, muzica fiind difuzata in continuare la maxim.

De cand a fost data in folosinta, discoteca, cunoscuta si sub numele de „Cireasa”, a intors practic pe dos viata locuitorilor din apropiere, care in fiecare sfarsit de saptamana trebuie sa faca fata zgomotului infernal, dar si clientilor discotecii, care se manifesta galagios pe strazi, urineaza si vomita pe peretii sau pe gardurile locuintelor din zona, sau se incaiera.

Cu toate ca discoteca a fost construita pe baza unei autorizatii de construire, in acea autorizatie destinatia cladirii este de „Club biliard”, si nicidecum de discoteca.

Avand in vedere faptul ca aceasta este amplasata intr-o zona rezidentiala, de locuinte, cu statut de zona de protectie fata de activitati ce genereaza poluare fonica, probabil daca ar fi fost declarat adevaratul scop al cladirii, aceasta nu ar mai fi primit autorizatie.

Vecinilor nu li s-a cerut acordul

Tot pentru a evita neacordarea autorizatiei, societatea nu a cerut nici acordul celor care urmau sa devina, fara voia lor, vecinii discotecii, lucru obligatoriu pentru unitatile care produc poluare fonica.

De asemenea, prin inselarea vigilentei autoritatilor publice locale, fiind vorba tot de declararea falsa a destinatiei respectivei locatii, conducerea discotecii a reusit obtinerea unui program de functionare de noapte, intre orele 23 si 5 dimineata.

Totodata, s-a constatat ca vibratiile produse de basii boxelor din dotare se propaga chiar si pana la cladirile aflate pe trotuarele opuse cladirii, ceea ce duce la o slabire constanta a structurii de rezistenta a tuturor cladirilor din zona. Din aceasta cauza, persoanele afectate de aceste vibratii au depus plangeri si la Inspectoratul Judetean pentru Constructii.

Aceasta nu este insa singura institutie la care au apelat locuitorii zonei respective, drama pe care o traiesc determinandu-i sa ceara inclusiv sprijinul Primariei Constanta si al Prefecturii Constanta. Acestia spera ca in urma acestor demersuri sa fie retrasa autorizatia de functionare pe timpul noptii a discotecii, pentru a avea in sfarsit parte de liniste.

Comisarul sef al Garzii de Mediu, Vasile Petro, a declarat ca pentru incalcarea dispozitiilor impuse de institutia pe care o conduce, discoteca va primi o amenda de un miliard de lei, urmand sa fie pusa sub urmarire penala. „Am epuizat deja toti pasii care trebuiau facuti.

I-am anuntat si i-am avertizat pe proprietarii acestei discoteci, acum vom trece la masuri mai drastice”, a mai declarat Petro. Vom reveni.