Apa a crescut in citeva ore

Afluentul SomeSului care trece prin comuna Cuzdrioara a ieSit din matca in zorii zilei de ieri Si a mutat din loc doua podete de beton. Potrivit viceprimarului din Cuzdrioara, Ioan Chiciudean, nu a fost afectata nici o gospodarie.

"Apa a inundat numai 100 de hectare dintr-un teren de linga apa, dar nu a produs pagube in vreo gospodarie, intre ManaSturel Si Valea Girbaului“, ne-a declarat acesta, ieri, in jurul amiezii.

Echipele de la Regia Autonoma a Drumurilor Judetene nu au putut interveni pentru a remedia situatia. „Apa nu a scazut, e in stationare, Si din acest motiv echipele trimise nu au intervenit“, a declarat directorul RADJ Cluj, Liviu Bota.

Acesta a precizat Si ca DJ 109 E care leaga municipiul Dej de comuna Vad este in pericol de a fi inundat, deoarece nivelul riului SomeS este in creStere. Potrivit autoritatilor, inca nu poate fi stabilita valoarea pagubelor produse.

Avertizare valabila inca o zi

Ministerul Mediului Si Gospodaririi Apelor a trimis ieri dimineata o avertizare meteorologica - cod galben - Si pentru cursurile de apa din judetul Cluj, pentru 48 de ore. In acest interval e posibil sa fie depaSita cota de atentie pe cursurile inferioare ale riurilor din judetul Cluj, datorita precipitatiilor Si topirii stratului de zapada.

Directorul Directiei Apelor SomeS-Tisa, Marius Minzat, sustine ca situatia este sub control, dar ca zonele in care apa se scurge de pe versanti sint cele mai expuse inundatiilor.

"Pe toate cursurile de apa din judet, situatiile sint tinute sub control, dar nu excludem producerea de inundatii datorita podetelor necuratate care obtureaza trecerea apei Si din cauza scurgerii apei de pe versanti“, a comentat Minzat.