Terenul de pe Calea Turzii din Cluj-Napoca, nr. 2-14, scos la licitatie pentru concesionare de catre Consiliul Judetean (CJ), ar putea fi atribuit pentru un pret-record: 2.000 de euro pe metru patrat.

Potrivit presedintelui Comisiei de Licitatie a CJ, consilierul liberal Ioan Petran, una din cele patru firme participante la licitatie a oferit aceasta suma pentru concesionarea suprafetei respective de pamant.

"In opinia mea, este o oferta la cacialma, pentru ca valoarea terenului nu este asa de mare", a spus Petran. Cu toate acestea, el a recunoscut ca pretul concesiunii este un criteriu decisiv in atribuirea terenului.

Pret-record

Terenul de pe Calea Turzii a fost evaluat la peste 600.000 de euro, desi el ar putea fi concesionat pentru o suma de 10 ori mai mare, potrivit declaratiilor consilierului PNL, care a condus deschiderea ofertelor la licitatia desfasurata ieri.

Petran a mai afirmat ca a fost uimit de oferta, mai ales ca pentru centrul municipiului, in opinia sa, valoarea de concesiune este intre 600 si 800 de euro/metrul patrat.

"Eu cred ca este un pret dat la cacialma, sa dai atata pentru un teren care nu merita. Dar daca cineva are bani, poate sa dea cat vrea el", a mai afirmat reprezentantul CJ. El a mentionat ca redeventa, care in cazul ofertei-record ar ajunge la peste 6 milioane de euro, este esentiala in atribuirea terenului.

Suprafata totala a concesiunii depaseste cu putin 3.000 de metri patrati, iar valoarea de concesiune trebuie recuperata in 25 de ani.

Investitie cu potential

Parcela respectiva va fi concesionata pentru o firma care va construi pe aceasta suprafata un Centru Multifunctional, care sa includa selectiv: un garaj subteran pe doua nivele cu 100 de locuri, birouri, activitati hoteliere, alimentatie publica de categoria I si de lux, spatii comerciale, galerii de arta, sali de conferinte si un centru de afaceri.

Perioada propusa de concesionare este de 49 ani, avand in vedere volumul investitiilor necesare si durata de amortizare a acestora. De asemenea, conform deciziei CJ, concesionarul va realiza obligatoriu in cadrul constructiei si o sala de sport cu functiune independenta destinata deservirii liceelor din zona.