Traieste visul spaniol

Andrei Udeanu avea 12 ani atunci cand si-a urmat parintii in Spania, acestia plecand din tara pentru un trai mai bun.

Desi la inceput i-a fost destul de greu sa se acomodeze cu noul stil de viata, continuandu-si studiile intr-o limba necunoscuta, Andy, cum ii spun prietenii iberici, a reusit sa demonstreze spaniolilor ca romanii nu sunt doar niste capsunari care se multumesc cu cateva sute de euro lunar pentru a presta muncile de jos.

Pentru a-si folosi timpul liber cat mai bine, pustiul a inceput sa frecventeze sala de arte martiale din noua localitate de domiciliu, Carlet din provincia Valencia. A fost imediat fascinat de un stil de autoaparare, denumit shinkyokushinkai, iar hobby-ul s-a transformat rapid intr-un sport de performanta. “Este un sport unde ma pot regasi.

Desi la prima vedere inspira violenta, in realitate artele martiale iti dezvolta o mentalitate de om pasnic”, spune Andrei.

Apara culorile Spaniei in concursuri internationale

Dupa antrenamente de cateva ore pe zi, au aparut si rezultatele la diversele competitii la care a participat.

“La inceput am ocupat locul al treilea si al patrulea la competitiile locale si regionale, iar anul trecut, la Logrono am devenit vicecampionul Spaniei la categoria promesas, adica juniori, iar anul acesta, la campionatul national de la Carcaixent-Valencia, din 3 martie, am castigat titlul de Campion al Spaniei, la categoria mea”, povesteste tanarul, care munceste pentru banii de buzunar intr-un atelier de tamplarie metalica. Andrei a avut placuta surpriza de a fi anuntat zilele trecute ca a fost selectionat in nationala de juniori a Spaniei, care va participa la Campionatul European ce se va desasura luna viitoare in Lituania, la Vilnius. “Antrenorul meu, sensei Pedro Soriano, mi-a dat vestea cea mare.

Ba chiar m-a anuntat ca ma sponsorizeaza cu jumatate din costurile deplasarii pentru ca are incredere in mine. Mi-am vazut visul cu ochii.

Mi-ar fi placut sa reprezint Romania la competitiile internationale, dar datorez ascensiunea mea Spaniei, tara care m-a primit cu bratele deschise”, marturiseste ploiesteanul, care revine in tara natala pentru petrecerea celor mai importante sarbatori alaturi de cei dragi.

Familia lui Andrei a plecat din tara in anul 2000. Mai intai a facut acest pas tatal sau, care a lucrat in domeniul constructiilor. Dupa ce a prins un contract important, Gabriel Ionita si-a adus in Spania sotia, Daiana, si baiatul, Andrei.

Chiar daca la inceput nu au avut o situatie financiara stralucita, dupa aproape sapte ani de munca asiduua au reusit sa-si cumpere un apartament si o masina la care viseaza multi romani. Acum, parintii lui Andrei, care sunt mandri de reusitele sportive ale fiului lor, asteapta ca acesta sa devina campion european.

O zi din viata unui campion

6,30 - trezirea

7,00 - inceperea programului de munca

14,00 - 15,30 pauza de masa

15,30 - 19.00 a doua parte a programului de munca

19-23 antrenamente la sala

Si asta zilnic.