O femeie si-a dat foc pentru ca medicii au refuzat sa ii dea trupul neinsufletit al iubitului ei italian.

Mirandolina Vinca, concubina italianului decedat sambata in sectia ATI a Spitalului Judetean Targu-Mures, si-a dat foc ieri in jurul orei 15.00 in fata Prefecturii Mures. Femeia este nemultumita de faptul ca autoritatilor medicale nu si-au dat acordul sa ii elibereze de la morga trupul neinsufletit al iubitului ei. "Am fost mintita.

Eu am un caine ingropat acasa si stiu unde zace cainele, dar pe barbatul cu care am stat 10 ani nu il pot ingropa crestineste", striga femeia, in timp ce isi turna dintr-un flacon de doi litri benzina pe haine.

In fata Prefecturii Mures a venit presedintele CJ Mures, Edita Lokodi, care nu a reusit, insa, sa o convinga pe femeie sa renunte la intentiile ei. In cele din urma, femeia si-a dat foc cu o bricheta. Interventia rapida a pompierilor a facut ca flacarile care au cuprins hainele femeii sa nu ii provoace rani.

Pompierii si echipajul SMURD au dus-o pe Mirandolina Vinca pentru investigatii la Spitalul Judetean de Urgenta Mures. Fiul acesteia a ramas si le-a explicat autoritatilor cum au fost tratati de medicii mureseni.

Directorul economic al Spitalului Judetean de Urgenta, Marius Dohon, a spus ca nu poate fi aprobata eliberarea de la morga a trupului neinsufletit fara respectarea formalitatilor de rigoare. Mai mult, Dohon spune ca nu au fost clarificate anumite aspecte legate de relatia dintre decedat si femeie.

"Am luat legatura cu Ambasada Italiei, am aflat de acolo ca aceasta femeie nici macar nu i-a contactat asa cum sustine", a declarat Dohon.