Nu toti liberalii vor vota, la referendumul din 19 mai, impotriva presedintelui Traian Basescu. Spre exemplu, fostul vicepresedinte al filialei Prahova a Partidului National Liberal, Radu Popescu, a declarat public ca, la referendum, va vota „impotriva PSD”, adica impotriva suspendarii din functie a presedintelui tarii.

Popescu, care a ocupat timp de 2 ani functia de director al regiei Autonome de Transport Public (RATP) Ploiesti, functie din care a fost demis in urma unei decizii a primarului Emil Calota, a organizat ieri, intr-un cadru privat, o conferinta de presa in care a tinut sa demonteze, pe baza de documente, toate acuzatiile ce i se aduc, acuzatii legate de presupuse ilegalitati pe care le-ar fi facut

in perioada cat a fost director al regiei. Fostul director al RATP, care este inca membru al PNL, a precizat ca nu a organizat aceasta conferinta la sediul PNL pentru ca nu vrea sa strice „bunele relatii” dintre PNL si PSD.

Radu Popescu a dat in judecata Primaria Ploiesti contestand demiterea sa din functia de director al regiei. La infatisarea ce a avut loc in urma cu doua zile, RATP a fost reprezentata de un jurist al Primariei, in vreme ce Primaria Ploiesti a avut ca aparator un avocat care nu face parte din aparatul municipalitatii.

Asadar, in conditiile in care Primaria plateste, din bani publici, juristi, aceeasi Primarie angajeaza avocati din afara pentru a reprezenta institutia in fata instantei. Purtatoarea de cuvant a Primariei Ploiesti, Alina Necula a explicat ca decizia de a angaja un avocat din afara a fost luata fiindca asa a dorit primarul Emil Calota, caruia legea ii permite sa faca asa ceva.

Reprezentantt municipalitatii nu a putut preciza insa care este onorariul avocatei respective.