Ambulante care sa intervina pentru salvarea pacientilor in maxim 15 minute de la apel, elicoptere care sa transporte bolnavii in stare grava la spitalele mari din tara si paramedici care sa aiba la indemana aparatura ultramoderna pentru a salva vietile aflate in pericol. Sunt lucruri pe care maramuresenii le vad doar in serialele tv, dar care in urmatorii trei ani pot deveni realitate.

Consiliul Judetean (CJ) Maramures a demarat un proiect de anvergura pentru infiintarea unui Serviciu Mobil de Urgenta Reanimare si Descarcerare (SMURD), in care a cooptat 13 orase.

Consilierul judetean Liviu Titus Pasca, presedinte al comisiei de sanatate din CJ, a aratat ca primul pas a fost acela de a constitui o asociatie care sa poata prelua finantari de la judet si de la comunitatile locale pentru deschiderea a doua puncte de lucru.

Asociatia a fost demunita “Maravita”, iar cofondatoare sunt cele doua municipii maramuresene - Baia Mare si Sighetu Marmatiei - impreuna cu autoritatile din restul oraselor aflate in judet.

Stiri non-stop din Maramures - Articol integral in eMaramures.ro