Au facut un copil si l-au abandonat in Spania. L-au lasat la o ruda si atat mama cat si tatal s-au facut nevazuti. Autoritatile au fost nevoite sa se ocupe de repatrierea lui. Politistii spanioli ii cauta acum pe parinti, care vor fi trimisi de urgenta in Romania, unde vor fi trasi la raspundere.

Cei doi parinti sunt de loc din Medias. In urma cu 2 ani au plecat din tara, in Spania, pentru castiga mai multi bani. Tara nu le prea oferea multe posibilitati asa ca au luat calea Europei, si-au gasit un loc de munca in Spania si au decis ca acolo sa isi intregeasca familia.

Femeia a ramas si insarcinata, a nascut un baietel pe care l-a crescut cateva saptamani iar apoi l-a lasat in grija matusii lui. Planurile lor nu mergeau pe cat le programasera tinerii casatoriti asa ca, atat mama cat si tatal copilului au disparut intr-o zi fara urma. Sora mamei copilului a avut grija de bebelus cat a putut.

S-a ocupat de tot ce ar fi trebuit sa faca mama pentru el, dar la un moment dat nici ea nu a mai facut fata. A anuntat autoritatile spaniole care au luat legatura cu Autoritatea pentru Protectia Copiulului de la Bucuresti. „Matusa materna a solicitat sprijin de la autoritatile spaniole pentru ca nici ea nu mai putea avea grija de copil.

Apoi a fost anuntata Autoritatea pentru Protectia Drepturilor Copilului. Ei ne-au anuntat pe noi, iar bebelusul a fost dat in plasament familial la bunica acestuia”, spune Beatrice Draghici, purtator de cuvant al DGASPC.

Copilasul A fost trimis la Bucuresti de autoritatile spaniole iar de acolo, reprezentantii Directiei pentru Protectia Copilului din Sibiu l-au luat si l-au adus la bunica lui. Aici va sta pana cand parintii lui vor fi gasiti. Ei vor fi cel mai probabil acuzati cel putin de neglijenta in momentul in care vor fi gasiti si pot fi decazuti din drepturi.