In cursul lunii mai, Cristian Petcuta, director al unei societati comerciale din Bucuresti, care realizeaza materiale atit pentru televiziune, cit si pentru radio, a realizat un reportaj in localitatea sibiana Blajel. Materialul respectiv avea ca subiect un litigiu civil intre nasul primarului localitatii, Toader Roman, si un grup de rromi.

Dupa realizarea materialului respectiv, primarul a primit un telefon de la realizatorii emisiunii care ii propuneau o intilnire pentru a discuta pe marginea materialului filmat in localitate, subliniind faptul ca imaginile il incrimineaza.

Solicitarea

In cursul aceleiasi luni, primarul a mai fost contactat telefonic de Cristian Petcuta, care i-a solicitat suma de 3.000 de euro, pentru ca materialul respectiv sa nu fie difuzat. Cei doi s-au inteles in cele din urma asupra locului si datei la care sa se intilneasca.

S-a convenit ca, intr-o prima etapa, sa fie achitata suma de 2.000 de euro, urmind ca diferenta de 1.000 de euro sa fie platita in perioada urmatoare.

Flagrantul

Dupa discutiile purtate cu Cristian Petcuta, primarul din Blajel a apelat la oamenii legii. Acestia au organizat un flagrant, in parcarea hotelului Continental, in cadrul caruia jurnalistul a fost demascat.

„Flagrantul, realizat in ziua de 4 iunie a.c., a fost organizat ca urmare a unui denunt primit la Inspectoratul de Politie a Judetului Sibiu din partea unei persoane care a relatat faptul ca P.

Cristian i-a pretins suma de 3.000 de euro, pentru a nu difuza pe un anumit post de televiziune un reportaj realizat in localitatea acestuia, reportaj ce avea ca subiect un litigiu intre un grup de cetateni de etnie rroma si o cunostinta a sa", a declarat subinspectorul Luciana Baltes, purtator de cuvint in cadrul IPJ Sibiu. Cazul a ajuns la Parchetul de pe linga Tribunalul Sibiu

Cercetat in libertate

Cristian Petcuta este cercetat, in stare de libertate, sub aspectul savirsirii infractiunilor de santaj si luare de mita. In cazul sau a fost dispusa masura de a nu parasi tara, pina la definitivarea cercetarilor.