Cel mai activ om de afaceri din Sibiu, Ilie Carabulea, care controleaza grupul de firme Atlassib, a decis sa se concentreze mai mult pe investitiile in retail si turism si sa amane, deocamdata continuarea demersurilor de lansarea a serviciilor de transport aerian.

Potrivit lui Ilie Carabulea, piata transportului aerian din Romania este bulversata in acest moment, mai ales datorita preturilor foarte mici impuse de anumiti operatori de tip low-cost. “Piata nu este stabila, acum. Trebuie sa analizam bine situatia, iar acum nu este momentul sa dam drumul acestui proiect.

S-a ajuns la niste preturi aproape de zero, care mi se par incredibile si nejustificate. Vom astepta pana cand piata aeriana se va stabiliza si apoi vom relua demersurile”, a declarat Ilie Carabulea. Initial, patronul holding-ului Atlassib declara la inceputul anului ca in toamna acestui an, compania aeriana ar putea fi functionala.

Carabulea a obtinut licenta de operator aerian (AOC), cumparand deja aeronave tip ATR 72, cu o capacitate de 52 de locuri. Atlassib este unul din liderii la nivel european, in ceea ce priveste transportul de persoane si, potrivit lui Ilie Carabulea, intentioneaza sa ajunga, „pas cu pas” in randul marilor operatori de transport aerian.

Atlassib isi concentreaza acum atentia catre dezvoltarea centrului de afaceri constitutit din doua turnuri gemene, catre ridicarea mall-ului de langa aeroport si a unui centru logistic. Atentia patronului Atlassib se indreapta, in acest an si catre uzina Tractorul Brasov, aflata in plin proces de privatizare.

Atlassib a depus in 19 iulie, la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), o scrisoare de intentie privind achizitionarea pachetului majoritar al uzinei din Brasov.

In acelasi timp, Atlassib continua investitia in turism, intentionand sa dezvolte alte doua hoteluri de tip Ramada, in Bucuresti. Grupul din Sibiu are in vizor alte doua locatii, in Timisoara si Cluj-Napoca. Hotelurile vor fi afiliate lantului hotelier Ramada, dupa modelul celui construit in Sibiu.

In acest an, grupul de firme Atlassib a mai adaugat un domeniu de activitate celor prezente prin achizitia unui pachet de 35 la suta din societatea Sitex Dumbrava SA, producator de covoare. In plus, grupul urmeaza sa isi extinda in 2007 activitatea de prelucrare a laptelui, prin societatea Horticola International Sevis SRL.

Societatea va construi, pana la sfarsitul anului, la Sevis, o fabrica de lapte, in urma unei investitii evaluate la 2,5 milioane de euro.

Societatea Atlassib a depus, in primavara, o oferta pentru privatizarea institutului de cercetare Intec SA, din Bucuresti. Carabulea spune ca prin intermediul acestui institut vrea sa dezvolte sectorul de cercetare din Romania. Potrivit lui Carabulea, intentia Atlassib este de a dezvolta activitatea institutului de cercetare, inclusiv prin innoirea echipei.

Firma Atlassib este in acest an, partener al asociatiei Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007. Contributia Atlassib la promovarea Capitalei culturale europene este amplasarea siglei Sibiului pe cele 200 de auobuze Atlassib care efectueaza transport de persoane in Europa.