Medicii Clinicii de Cardiologie spun ca folosesc dispozitive obtinute din sponsorizari

Doctorul Imre Benedek sustine ca pana in acest moment a primit doar 8 stenturi, desi anual foloseste 300

Seful Clinicii de Cardiologie din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta din Targu-Mures, Imre Benedek, spune ca medicii se confrunta cu o criza de stenturi, dispozitive folosite pentru dilatarea vaselor de sange.

"Anual am nevoie de circa 300 de stenturi, insa pana acum nu am primit, oficial, decat opt", a declarat doctorul Imre Benedek. El spune ca o mare parte dintre dispozitive le procura din diverse sponsorizari.

"Nu anulez operatiile, fiindca, obisnuit fiind cu sistemul vechi, ceausist, in care procuram stenturile, fac la fel si acum, aduc de la prietenii mei din strainatate si le montez gratuit daca e caz social, sau bolnavii le cumpara", a mai spus seful Clinicii.

El crede ca aceasta criza este rezultatul disfunctionalitatilor administrative de la nivelul conducerii Spitalului Judetean. El acuza managerii unitatii ca nu i-au pus la dispozitie cantitatea de stenturi necesara.

Conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Targu-Mures spune ca Imre Benedek refuza sa respecte prevederile legale, fapt ce a dus la aparitia acestei situatii. Directorul medical al spitalului, Levente Vas, spune ca banii alocati prin programul medical de cardiologie destinati achizitionarii de stenturi stau nefolositi in conturile spitalului.

"Noua ne trebuie niste referate clare, pentru a putea comanda ceea ce este nevoie pe fiecare sectie. Momentan s-a facut comanda pe primul trimestru si pe al doilea trimestru, dar nu s-a facut pe al treilea trimestru pentru ca momentan nu avem nici un referat in care sa fim solicitati sa cumparam un stent sau un aparat necesar interventiilor acestora", a precizat Levente Vas.

Scandalul din cadrul Spitalului Judetean risca sa ia proportii, intrucat Imre Benedek nu a semnat contractul de administrare a sectiei pe care o conduce.

Directorul economic al unitatii, Marius Dohon, spune ca, daca in 14 zile, acesta nu va semna contractul, conducerea Spitalului va cere Universitatii de Medicina si Farmacie sa desemneze un alt candidat pentru functia de sef al Clinicii de Cardiologie.