Doi minori din Timisoara, intre care unul surdo-mut, ambii elevi, cu varste de 13 si 16 ani, fac obiectul unei anchete penale, fiind acuzati ca, in cursul lunii aprilie, au ucis in bataie o persoana fara adapost.

Dupa doua luni de investigatii, politistii au reusit, ieri, sa ii identifice pe suspecti. Daca intr-o prima faza in cercul de suspecti al anchetatorilor se aflau alte persoane fara adapost aciuate in urbea de pe Bega, investigatiile efectuate nu doar ca au rasturnat ipoteza initiala, ci au generat adevarate surprize.

Politistii au descoperit ca la originea omorului se afla doi minori din Timisoara, de 13 si 16 ani. Cel mai mare dintre copii este elev la o scoala speciala din oras, fiind surdo-mut din nastere.

Cei doi copii au fost audiati, ieri, mai multe ore, la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis, unde au recunoscut agresiunea.

Investigatiile in acest dosar au demarat dupa ce, la data de 12 aprilie a.c., Inspectoratul de Politie al Judetului (IPJ) Timis a fost alertat de cetateni ca, in apropierea unui cimitir situat intr-o zona periferica din orasul de pe Bega, a fost descoperit, zacand intr-o balta de sange, trupul neinsufletit al unui barbat.

"Victima prezenta urme clare de agresiune in zona craniului, iar din primele verificari s-a stabilit ca aceasta fusese lovita in cap cu un obiect dur", a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Timis, comisarul-sef serban Pittner.

Audierile derulate, ieri, la Parchet, au scos la iveala ca autorul asasinatului ar fi adolescentul de 16 ani, iar celalalt este doar complice. Cu toate acestea, el nu va raspunde penal, intrucat la data consumarii agresiunii baiatul nu implinise 14 ani. "Nu exista un mobil propiu-zis al crimei. A fost mai mult teribilism", a mai precizat purtatorul de cuvant al IPJ.

Potrivit declaratiilor date de minori, victima a fost lovita de mai multe ori in cap cu un par, pe motiv ca aceasta nu a vrut sa se dea la o parte, pe strada, din fata celor doi.

Pittner a mai precizat ca baietii locuiesc in zona in care s-a petrecut crima si provin din familii modeste.