Paznicii societatii „Vie Vin Murfatlar” au ajuns de mai multe ori in atentia oamenilor legii, dupa ce pe numele lor au fost formulate numeroase plangeri penale. Motivul: bataile nemiloase, pe care s-au obisnuit sa le atribuie, in stanga si in dreapta, atat localnicilor, cat si hotilor prinsi la furat.

Cu toate acestea, „calaii” sunt in continuare in libertate, spre disperarea victimelor, carora le este frica pentru viata lor. De altfel, un barbat din Castelu, care in urma cu doi ani a fost sechestrat de patru dintre acesti paznici, se teme ca ar putea sa fie din nou tinta furiei agresorilor sai, dupa ce acestia au fost scosi de sub urmarire penala de catre procurori.

Paznicii societatii „Vie Vin Murfatlar” din Basarabi au reusit sa colectioneze, in doar doi ani, nu mai putin de 14 dosare penale, pentru bataile administrate, cu simt de raspundere, localnicilor din zona, sau hotilor prinsi la furat. De altfel, bodyguarzilor li se stie de frica, dupa ce chiar pe numele sefului acestora, Nicolae Ispas, s-a deschis un dosar pentru ucidere din culpa.

Anchetele ajunse pe masa procurorilor de la Parchetul de pe langa Judecatoria Medgidia par sa se apropie de sfarsit, dar nu au finalitatea pe care o sperau victimele. Astfel, Marian Ilie, din Castelu, una dintre victimele paznicilor batausi, sustine ca se teme pentru viata lui, dupa ce anchetatorii au hotarat ca agresorii lui nu mai pot fi pedepsiti.

Mai exact, procurorii au hotarat sa incheie cercetarile in dosarul in care patru paznici de la Murfatlar, respectiv Stefan Lucian Ghita, de 27 ani, Costel Padure, de 37 ani, Marian Gheorghiu, de 24 ani si Nicolae Maftei, de 28 ani, erau acuzati de talharie, lipsire de libertate, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice.

Si asta pentru ca, la finele a doi ani de cercetari, nu au gasit destule probe prin care sa le dovedeasca vinovatia, spre stupoarea si nemultumirea victimei. Barbatul isi aminteste si acum, cu groaza, cum in noaptea de 3 spre 4 noiembrie 2005 a iesit din casa pentru a verifica daca si-a incuiat autoturismul.

A descoperit insa patru barbati, imbracati in combinezoane negre, ce aveau cagulele trase pe fata, care incercau sa-i sparga masina. In momentul in care a incercat sa-i opreasca, cei patru au tabarat pe el cu pumnii si cu picioarele, dupa care l-au bagat cu forta intr-un autoturism si l-au dus intr-o magazie din apropierea fermei apartinand „Murfatlar”.

Timp de doua ore, cat a fost sechestrat, barbatul a avut parte de acelasi tratament dur, fiind eliberat doar dupa ce a promis ca nu se va adresa politiei. Victima a cerut insa ajutorul oamenilor legii, ba chiar s-a prezentat si la Serviciul de Medicina Legala, unde a fost examinat. Medicii legisti au stabilit ca victima necesita doar cinci zile de ingrijiri medicale.

Cu toate acestea, agresorii nu au ajuns dupa gratii. Si asta pentru ca identificarea lor a avut loc abia la inceputul acestui an, la aproape un an si jumatate de la comiterea faptei, din cauza cagulelor pe care le-au purtat. Mai mult, potrivit victimei, Marian Ilie, anchetatorii nu au reusit sa stranga destule probe la dosar pentru a-i incrimina.