Femeia stie sau mai bine spus crede ca barbatul trebuie sa asigure confortul material sau cel putin ziua de maine. Contributia ei nu este neglijabila, dar se asteapta ca el sa castige mai mult, sa preia treburile importante ale familiei.

Intre a primi o palma si a pierde siguranta casei, a zilei de maine, a “respectului” celor din jur, femeia prefera nu de putine ori sa ramana intr-o familie und partenerul de viata se manifesta violent chiar si fara sa aiba motive.

„Unde sa ma duc? Ce le spun colegelor? Avem rate la frigider, copilul are nevoie de atatea lucruri”, sunt grijile frecvente ale reprezentantelor sexului frumos atunci cand se pune problema despartirii de cel care le trateaza inuman.

Peste o suta de femei din Prahova ajung in fiecare luna la Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti si la Serviciul de Medicina Legala Prahova pentru ca au fost batute de soti sau concubini. Peste o suta de femei din Prahova ajung in fiecare luna la Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti si la Serviciul de Medicina Legala Prahova pentru ca au fost batute de soti sau concubini.

Merg la spital cu capul spart, cu mainile rupte, cu ochii invinetiti. Primesc ingrijiri medicale, in unele cazuri se impune internarea iar in altele este recomandat tratament la domiciliu.

„Foarte putine sunt situatiile in care femeile vin sa ceara un certificat medico-legal care sa le dea dreptul de a merge in instanta si de a cere pedepsirea celui care le-a lovit”, ne-a declarat doctorul Vasile Draghici. seful Serviciului de Medicina Legala Prahova.

„O femei lovita nu mai este sigura pe ea”

„Teama de a-si asuma destinul individual conduce la o viata furata, controlata, ingradita. In viata orice om actioneaza atat cat i se permite. Primul semn de violenta acceptat duce in majoritatea cazurilor la manifestari din ce in ce mai intense.

O femeie lovita nu mai este sigura pe ea, se crede inutila, nu se poate ocupa nici de educatia copiiilor asa cum ar trebui”, ne-a declarat doctorul Dobrin Ionescu, psihiatru in cadrul Spitalului Voila.