„Isi merita pedeapsa”

Cei doi sunt de parere ca „toti cei plecati la furat in strainatate, fie rromi, fie romani, isi merita pedepsele pe deplin”. „Adevaratii romani ai nostri sunt cinstiti. Se duc acolo pentru o viata mai buna. Sunt oameni muncitori, nu hoti”, spune, oarecum nervos pe faptul in sine, Gheorghe Rotaru. Fiica acestuia este plecata in Italia de doi ani si jumatate.

„Fata mea e plecata cu ginerele meu de doi ani si jumatate acolo, in Italia. Chiar si dupa scandalul acesta care a iesit, cu romanii speriati care vor sa se intoarca acasa, ea nu are de gand. Acolo unde sunt ei, sunt foarte respectati, ca sunt muncitori. Italianul la care stau au foarte multa grija de ei...”, ne asigura nea Gheorghe.

Solutii

Dupa inca o inghititura de vodca, nea Tanase spune: „Eu cred ca ar trebui ca astia de sus sa gaseasca o solutie sa-i aduca pe calea dreapta. Asta doar cu astia mai suspecti. E adevarat, exista si rromi corecti, cu adevarat oameni. Ar trebui ca cei din Partida Rromilor sa aiba mai multa grija de ei. Dar gainarii astia mici ii fac de ras si pe ei si pe noi.

Ne-am stricat de tot imaginea tarii cand le-am dat drumul sa plece in strainatate fara sa le puna nimeni intrebari de ce se duc si ce vor sa faca acolo”.

Pareri diferite

Gheorghe Rotaru crede ca problemele romanilor din Italia vor fi rezolvate de ministrul de externe Adrian Cioroianu si de prim-ministrul Calin Popescu Tariceanu. „E bine ca s-a dus Cioroianu cu Tariceanu sa rezolve pe acolo. Cred ca, pana la urma, vor gasi ei o solutie la problema asta. Acum mai depinde si de presedintele italienilor.

Dar lasa ca, daca e nevoie, vine Basescu...”, spune nea Gheorghe sigur pe el. Nea Tanase il intrerupe si il contrazice: „N-ai sa vezi, ma. Astia, daca e sa traga, trag tot pentru ei, nicidecum pentru noi...”, incheie discutia Gheroghe Sima.