Este firma in care consilierul local campinean Stefanovici Costel-Marian detine 45% din actiuni. Cine este Stefanovici? Stefanovici este membru marcant al Partidului Conservator Campina si unul dintre apropiatii lui Florin Serghei Anghel, presedinte al Consiliului Judetean Prahova si presedinte al PC Prahova.

Preturile mari scot Termoelectrica de pe piata

Termoelectrica Ploiesti este una dintre cele mai profitabile firme controlate de Consiliul Judetean si se ocupa, in principal, cu modernizarea iluminatului public in orasele si satele prahovene pana cand va trece catre o alta activitate principala, aceea de salubritate. Firma este condusa de campineanul Mihnea Dogaru, apropiat al lui Florin Serghei Anghel.

Pana acum, Termoelectrica a ras cam jumatate din licitatiile care s-au tinut pentru iluminatul public din judet, lucru aproape incredibil daca tinem seama de preturile practicate de societate.

Acum, asa cum spuneam mai sus, societatea este in plin proces de reorientare a activitatii catre aceea de salubritate, deoarece la ultimele licitatii pentru iluminat a pierdut pe linie fix din cauza preturilor foarte mari. De ce a pierdut?

Dacelectric in topul incasarilor

Dacelectric Campina, firma unui alt apropiat al lui Florin Serghei Anghel, consilierul conservator Stefanovici, este principalul subantreprenor al Termoelectrica la capitolul lucrari de iluminat public stradal. Ca principal subantreprenor, numai pentru ultimele cateva luni Dacelectric are de incasat de la Termoelectrica in jur de 230.000 de euro.

Din aceasta cauza, firma apropiatului lui Florin Serghei Anghel nu se poate plange ca este neglijata de Termoelectrica, ea figurand pe primele locuri la capitolul "plati" in evidentele societatii, spre disperarea altor furnizori care asteapta cu lunile sa incaseze banii pentru serviciile prestate. Ce face Dacelectric? Asigura montajul lampilor electrice pe stalpii de iluminat public. La ce preturi?

Avantaj Drajna. De 10 ori.

Enervata de preturile propuse cu insistenta de Termoelectrica, Primaria Drajna s-a hotarat sa-si rezolve singura problema iluminatului public. A trecut la negocieri cu mai multi furnizori de lampi si servicii si s-a pus pe treaba. Astfel, au iesit urmatoarele costuri: pret corp cu doua lampi a 26 W - 500.000 de lei vechi. Accesorii si racorduri - 100.000 de lei. Manopera - 43.000 de lei.

Pret total pe lampa achizitionata si montata - 643.000 de lei pe corp de iluminat instalat. Total - 700 de lampi instalate. Garantie lucrare - 3 ani. Asa a putut Loredana Carstea, purtatorul de cuvant al Primariei sa ne spuna: "Modernizarea iluminatului public in comuna noastra a fost de aproximativ 450 de milioane de lei vechi".

Prin comparatie, Termoelectrica pentru care Dacelectric, firma conservatorului Stefanovici, lucreaza in multe dintre cazuri, are o oferta intre 5.300.000 de lei si 6.500.000 de lei pe corp de iluminat instalat, in functie de puterea lampii. Deci un pret de 10 ori mai mare.

3,5 miliarde oferta, 2,6 miliarde cererea

Pentru o mai buna comparatie, va supunem atentiei cazul comunei Lipanesti, proaspat iluminata de Termoelectrica. Robert Nica, primar PC al comunei, apropiat al lui Florin Serghei Anghel, presedintele conservator al Consiliului Judetean, a receptionat lucrarea de reabilitare a iluminatului public din comuna - 462 de lampi de diferite puteri - la pretul de 2.626.460.000 de lei.

Adica 5.684.000 lei pe bucata, de 10 ori mai scump decat la Drajna. In timp ce dumneavoastra analizati aceste doua situatii, noi va mai oferim o tema de meditatie. Robert Nica este asociat in firma Rowatt SRL unde administrator este socrul sau. Firma Rowatt a vandut anul trecut, exact anul in care s-a efectuat iluminatul in comuna, becuri catre Termoelectrica in valoare de 3.500.000.000 lei.

Iata cum un primar din Partidul Conservator al lui Florin Serghei Anghel a executat din banii publici o lucrare la preturi incredibil de mari.

Partidul e in toate

De fapt care este scopul acestui articol? Pur si simplu acela de a va arata o mica parte din increngatura de firme care castiga o buna parte din banul public al judetului, de fapt din banii comunitatii, intr-un mod asupra legalitatii caruia ramane sa se pronunte organele de control.

De altfel, la primarul din Baltesti, si el membru al Partidului Conservator, un recent control a scos la iveala mari nereguli legate tocmai de iluminatul public. Ce au toate in comun? Doua chestiuni: apartenenta la Partidul Conservator si Florin Serghei Anghel, sef al partidului, sef al judetului.

Si, pentru ca nu ne place sa ramanem datori fata de Mihnea Dogaru, director al Termoelectrica pe care nu l-am putut contacta ieri sub nici o forma, trebuie sa va spunem ca el este asociat intr-o firma cu acelasi Florin Serghei Anghel.

Asta ca sa nu fim acuzati de reacredinta in sensul ca el nu este membru al Partidului Conservator ci doar prieten din tinerete cu presedintele Partidului Conservator Prahova. Nu de alta, dar nu e singurul director de firma a Consiliului Judetean aflat in aceeasi situatie, de prietenie, rudenie sau asociere cu Florin Serghei Anghel.