Desi stratul de omat a masurat doar cativa centimetri, a fost suficient pentru formarea ambuteiajelor, provocate si de lucrarile de reparatii ale mai multor strazi intens circulate. „Ca sa ies din Ploiesti spre Bucuresti am facut o ora.

S-a mers bara la bara si nu am vazut nici macar un utilaj de deszapezire”, s-a plans Dan Enache, unul dintre soferii nemultumiti de reactia intarziata a autoritatilor locale.

De partea cealalta, Serviciul Comunicare al Primariei Ploiesti a anuntat ca operatorul de salubritate a actionat cu trei autostropitori, care au imprastiat 20 de tone de clorura de calciu pe principalele artere de circulatie si poduri. Din fericire, temperatura s-a mentinut pozitiva astfel incat ce nu a reusit primaria, indepartarea zapezii, a facut tot natura.

Au ramas insa balti uriase, de care oamenii nu au scapat nici pana seara. Asta deoarece sistemul de canalizare a fost prost gandit sau nu a facut fata debitului mare de apa rezultata din topirea omatului. In schimb, angajatii Star T&D au avut ieri o zi linistita, din cauza ninsorii acestia pierzand timpul sub podul Bucov, pe care nu au reusit sa-l predea la termenul initial.

Spre seara a reinceput ninsoarea, fara ca Primaria Ploiesti sa intervina asa cum ar fi trebuit pentru a usura viata soferilor.

Mai multe tamponari Potrivit sefului Politiei Rutiere Prahova, comisar Costin Tatuc, ieri au fost inregistrate mai multe accidente usoare decat media zilnica de 30 de evenimente. Astfel, la primele ore ale zilei, aproape 40 de masini au fost avariate usor in urma tamponarilor.

"Sfatuim conducatorii auto sa-si echipeze masinile corespunzator si sa nu se grabeasca in trafic pentru a evita eventuale accidente”, a declarat comisarul Tatuc.

Iarna pe ulita Daca in fata Casei Albe angajatii ADPP Ploiesti maturau de zor trotuarul, in cartierele periferice strazile aminteau de poezia „Iarna pe ulita” a lui Vasile Alecsandri. Pe strazile din Bereasca, omatul era neatins la primele ore ale diminetii, spre supararea celor care, desi platesc taxe si impozite la oras, au conditii de sat.

"Eu locuiesc de 20d e ani aici si nu am vazut niciodata un plug care sa curete zapada”, spune Emil Nicoara, unul dintre ploiestenii care au ghinionul sa traiasca in Bereasca.