In perioada 2005-2006, peste 700 de locuinte din Prahova au fost afectate de calamitatile naturale. Inundatiile si alunecarile de teren au lasat sute de prahoveni fara un acoperis deasupra capului, singura lor scapare fiind fondurile alocate de Guvern pentru reconstruirea caselor.

Insa, chiar daca Executivul a alocat atat bani, cat si materiale de constructii nu toate imobilele au fost reparate sau recladite. 122 din casele inundate in 2007 sunt inca in lucru, iar la sapte imobile lucrarile nu au inceput nici in ziua de astazi.

Mai mult, opt primarii din judet-Batrani, Ceptura, Cosminele, Gornet, Posesti, Predealul Sarasi, Sotrile si Telega- au returant la Guvern 58.297 de lei, bani neutilizati pentru reconstruirea caselor inundate in 2006.

Alexandri Nicolae, prefectul judetului, i-a cerut subprefectului Mircea Ionita sa meraga in toate cele 36 de localitati care au primit fonduri de la Executiv pentru a verifica starea lucrarilor si pentru a le cere explicatii edililor pentru cele sapte imobile, a caror reconstructie nu a inceput nici in ziua de azi. „Primesc diverse explicatii, ba ca nu sunt terenuri, ba ca nu sunt bani.

Este anormal sa returnam fonduri pentru ca primarii nu sunt in stare sa isi faca treaba. Daca ar fi fost an electoral sunt convins ca alta ar fi fost situatia”, ne-a declarat prefectul.