Deputatul UDMR Derzsi Akos a declarat sambata, pentru Mediafax, ca a fost propus neoficial, in cadrul Uniunii, pentru functia de ministru al Sanatatii, in locul lui Cseke Attila, care a demisionat joi. Derzsi Akos spune insa ca, in cazul in care propunerea va deveni oficiala, este tentat mai degraba sa decline oferta, din cauza subfinantarii domeniului sanatatii.Deputatul bihorean Derzsi Akos este membru in comisia de Sanatate din Camera Deputatilor si este de profesie inginer. Numele sau a fost vehiculat in presa, pe surse, ca posibil succesor al lui Cseke Attila, la scurt timp dupa demisia acestuia.

"Daca voi fi propus in mod oficial, mult mai probabil este sa refuz decat sa accept nominalizarea. Motivul meu consta in conditiile precare, adica finantarea sanatatii, care este mult sub necesar", a declarat Derzsi Akos.

Pe de alta parte, sedinta Consiliului Operativ al UDMR Bihor, care era programata sambata si la care urma sa fie stabilita o propunere pentru portofoliul vacant de la Ministerul Sanatatii, a fost amanata pentru duminica. Presedintele executiv al UDMR Bihor, Szabo Odon, a declarat ca motivul pentru care sedinta a fost amanata este ca reprezentantii organizatiei doresc ca, inainte sa ia o decizie, sa stea de vorba cu ministrul demisionar Cseke Attila, care sambata nu ajunsese inca la Oradea.

UDMR Bihor urmeaza sa inainteze conducerii centrale, in urma sedintei, o propunere in privinta postului ramas vacant la Ministerul Sanatatii.

Ministrul Cseke Attila a anuntat, joi, ca demisioneaza din functie, nemultumit de banii primiti de Ministerul Sanatatii in urma rectificarii bugetare, care s-a discutat fara a i se cere punctul de vedere, si a precizat ca in mandatul sau a avut mai multe dispute cu reprezentanti ai Ministerului Finantelor.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, pentru Mediafax, ca regreta demisia lui Cseke Attila, insa intelege decizia acestuia si ii multumeste pentru efortul depus. UDMR va numi un inlocuitor pentru Cseke Attila in maximum 15 zile.