Vicepresedintele PDL, deputatul Sever Voinescu, a declarat, pentru Agerpres, luni seara, ca apreciaza ca fireasca solutia data de procurorii PICCJ, de neincepere a urmaririi penale fata de el si de presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, la plangerea formulata de PSD privind votul dat in Parlament la legea pensiilor.

Sever Voinescu a punctat faptul ca, din pacate, se intampla adesea in politica romaneasca 'cand chestiuni pur politice se incearca sa se rezolve prin mijloace penale''.

'Aceasta solutie a procurorilor mi se pare fireasca (...). Se intampla adesea, din pacate, cand chestiuni pur politice se incearca sa se rezolve prin mijloace penale. Adica sunt probleme care tin exclusiv de confruntarea politica intre partide, de interpretarea grupurilor din Parlament, sunt lucruri care sunt reglementate de regulamentele din Parlament, care sunt adesea duse foarte departe si se reclama a fi chestiuni cu aspect penal. In mod evident ele nu sunt', a declarat vicepresedintele PDL pentru AGERPRES.

In context, Sever Voinescu a reamintit, in legatura cu votul din Parlament la legea pensiilor, contestat, ulterior, de PSD prin plangere penala, cateva aspecte legate de procedurile derulate in Parlament in acest caz, precum si solutiile date de Curtea Constitutionala la contestatiile formulate de Opozitie in acest caz.

Acesta a punctat faptul ca prin astfel de cazuri, cum a fost cel creat de PSD, 'se incearca obtinerea unor beneficii politice prin implicarea penalului in chestiuni care in mod evident nu au nicio conotatie penala, ci pure conotatii politice'.

El a reamintit si ca in 2005, atunci cand Adrian Nastase, presedinte al Camerei, a fost subiectul unei plangeri penale depusa de parlamentarii PNL pe o chestiune absolut similara, si atunci Parchetul a dat o solutie de neincepere a urmaririi penale.