PNL si PSD ar putea avea candidati diferiti la alegerile pentru primarii de anul viitor in sapte-opt comune vrancene, a declarat presedintele PNLVrancea, deputatul Nini Sapunaru, citat de agentia Agerpres. Sapunaru a explicat intr-o conferinta de presa ca scopul protocoalelor USL este "de a netezi asperitatile dintre liderii locali". PSD si PNL trebuie s-a stabilieasca pana in toamna candidati eligibili la alegerile din 2012.

"Vor fi comune unde vor fi candidati separati. Mai mult ca sigur. Este foarte greu sa se inteleaga mai ales daca au fost contracandidati in turul al doilea. Probabil ca sunt sapte-opt comune unde nu se inteleg', a explicat presedintele PNL Vrancea, citat de Agerpres.

Sapunaru a explicat este in curs de desfasurare si sondajul pentru primaria Focsani. Totodata, acesta a precizat ca in protocolul USL nu era obligatoriu sa fie semnate colaborari USL pentru fiecare localitate in parte. "A fost o decizie la nivel judetean pentru a-i pune la aceeasi masa, pentru ca liderii locali sa stea de vorba', a declarat liderul PNL Vrancea.

PSD, PNL si PC au demarat sondajele in teritoriu pentru stabilirea candidatilor la alegerile locale din 2012. Pana in septembrie trebuie centralizate rezultatele sondajelor la nivelul USL.