Fostul secretar general in MAI, Laurentiu Mironescu si alte trei persoane acuzate in dosarul afacerilor ilegale din Portul Constanta vor fi cercetati in libertate, dupa ce completul de cinci judecatori al ICCJ a admis recursurile acestora impotriva prelungirii arestarii preventive, potrivit Mediafax.

Completul de cinci judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis recursurile facute de Laurentiu Mironescu - fost secretar general al Ministerului Administratiei si Internelor, Liviu Bratu - adjunct al sefului Biroului Vamal Constanta Sud Agigea, Adrian Patrascu - ofiter de politie, comandant al "Grupului de nave" Constanta din cadrul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera si Corneliu Paun, impotriva deciziei de sambata a Sectiei penale a instantei supreme prin care masura arestului preventiv in cazul acestora s-a prelungit cu 30 de zile.

Cei patru vor fi pusi in libertate in noaptea de miercuri spre joi, cand expira perioada de arest preventiv, astfel cum a fost stabilita conform ultimei decizii de prelungiure a mandatului.

Instanta suprema a decis, sambata, ca cele 28 de persoane din "gruparea Mironescu" sa ramana in continuare in arest, admitand propunerea procurorilor anticoruptie de prelungire cu 30 de zile a mandatelor emise pe numele acestora in dosarul privind importurile nelegale din Portul Constanta.

In acest dosar sunt cercetate de procurorii anticoruptie 30 de persoane , dintre care 28 au fost arestate si una a primit mandat de arestare in lipsa.