Presedintele Traian Basescu va merge, luni seara, la Parlament, pentru o intalnire cu reprezentantii grupurilor parlamentare ale PDL. Seful statului va discuta, cel mai probabil, cu democrat-liberalii, despre prioritatile PDL in noua sesiune parlamentara, care incepe maine.

Vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur a anuntat, luni, care sunt prioritatile democrat-liberalilor in sesiunea parlamentara care incepe maine: revizuirea Constitutiei (reducerea numarului de parlamentari), legislatia muncii, modificarea ordonantei 63 (legea raspunderii fiscale pentru autoritatile locale), modificarea Codului fiscal si reforma sanatatii. Potrivit lui Flutur, Conventia Nationala a PDL, in care va fi aleasa noua conducere a partidului, se va desfasura in data de 14 mai.

Alte prioritati ale PDL sunt legislatia in domeniul imbunatatirii si accelerarii absorbtiei fondurilor europene, programele de investitii - drumuri judetene si canalizare, reforma companiilor de stat - eficientizarea acestora, legea minoritatilor si acte de gestiune curenta a Guvernului - acte normative ce trebuie aprobate de Parlament.