Executivul a suplimentat cu 23 de milioane de lei bugetul Secretariatului General al Guvernului pentru finantarea asociatiilor minoritatilor nationale, cea mai mare suma, 5,7 milioane de lei, revenind Uniunii Democrate Maghiare din Romania (UDMR), printr-o hotarare de guvern publicata vineri in Monitorul Oficial, relateaza Agerpres.

Conform HG adoptate in sedinta de joi, pe locul doi in topul alocarilor de fonduri este Uniunea Ucrainenilor din Romania, care primeste 5,3 milioane de lei, urmata de Uniunea Democrata a Tatarilor Turco-Musulmani din Romania, cu 2,48 milioane de lei.

Cele mai reduse alocari de fonduri prin aceasta hotarare de guvern le revin Asociatiei Partida Romilor Pro-Europa si Uniunii Democrate a Slovacilor si Cehilor din Romania, cate 10.000 de lei. Printre sumele cele mai mici sunt si fondurile primite de Uniunea Armenilor din Romania, 220.000 de lei.

Banii, prevazuti in bugetul pe anul 2010, provin din Fondul de rezerva la dispozitia Guvernului si sunt destinati "sprijinirii organizatiilor cetatenesti apartinand minoritatilor nationale altele decat cele care primesc subventii de la bugetul de stat", se mai arata in actul normativ.