Motiunea intitulata ''Legea privind salarizarea in anul 2011 - ultima teapa trasa romanilor de guvernarea Basescu-Udrea-Boc" - introdusa de opozitie dupa asumarea raspunderii Guvernului pentru proiectul Legii privind salarizarea in anul 2011 - este citita si supusa la vot la aceasta ora in Parlament, iar joi dimineata va fi dezbatuta si supusa la vot motiunea privind Legea-cadru a salarizarii.

Semnatarii motiunilor cer demisia Cabinetului Boc, pe care il acuza ca a ridicat minciuna si furtul la rang de act normativ.

Proiectul legii-cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, pe care Guvernul si-a asumat raspunderea, este, prin efectele pe care le produce, antisocial si antieconomic, sustin semnatarii motiunii de cenzura intitulate ''Legea salarizarii Guvernului iresponsabil''.

Autorii demersului antiguvernamental sustin ca noul act normativ reduce drastic veniturile salariatilor platiti din fonduri publice si puterea de cumparare a acestora, iar reducerea veniturilor a 1,29 milioane de salariati bugetari conduce la reducerea consumului, a productiei de bunuri si servicii si, in final, la adancirea crizei si la accentuarea descresterii economice in 2011 si in anii urmatori.

Opozitia considera ca obiectivul real al proiectului de lege este reducerea cheltuielilor cu salariile pentru personalul platit din fonduri publice.