Legea privind sistemul unitar de pensii va fi dezbatuta luni in plenul Camerei Deputatilor, urmand ca marti sa fie supusa la vot, a anuntat secretarul Sever Voinescu, relateaza Agerpres.

Aceasta decizie a fost luata dupa ce Biroul permanent al Camerei Deputatilor a analizat scrisoarea presedintelui Traian Basescu cu privire la adoptarea urgenta a legilor privind sistemul unitar de pensii, salarizarea unitara, bugetul de stat si ordonanta 50 privind creditele bancare.

In acest context, potrivit lui Voinescu, conducerea Camerei a solicitat Comisiei de buget-finante sa grabeasca adoptarea raportului privind OUG 50/2010.

Voinescu a aratat ca in ceea ce priveste Legea salarizarii unitare exista decizia ca Guvernul sa isi asume raspunderea pe 14 decembrie, iar in legatura cu Legea bugetului de stat pe anul 2011, aceasta urmeaza sa fie aprobata de Guvern si transmisa la Parlament.

Seful statului a transmis pe 30 noiembrie presedintilor Senatului si Camerei Deputatilor, Mircea Geoana si Roberta Anastase, o scrisoare in care reinnoieste apelul la responsabilitate adresat Parlamentului pe 9 noiembrie, solicitand adoptarea cat mai urgenta a legilor privind salarizarea unitara, pensiile publice, bugetul de stat si Ordonanta 50/2010.