Presedintele Blocului National Sindical, Dumitru Costin, a afirmat, sambata, la Congresul extraordinar al PSD, ca Guvernul Boc "trebuie sa plece", el afirmand ca sindicalistii vor sprijini din strada dezbaterea motiunii de cenzura.

Costin a spus ca Romania traverseaza "un moment negru", in care institutiile statului cad una cate una "in bezna lipsei de responsabilitate", relateaza Mediafax.

El a afirmat ca sindicalistii vor sprijini motiunea de cenzura initiata de PSD si PNL prin actiuni de strada.

"Vom fi in perioada urmatoare impreuna, dumneavoastra manifestandu-va in Parlamentul Romaniei, am inteles ca sansele ca de data aceasta motiunea sa treaca sunt foarte mari. Dorim sa sprijinim demersul dumneavoastra politic, dorim ca pe perioada dezbaterilor sa fim in strada, in mod civilizat, sa respingem tentativele de manipulare pe care actuala putere, cu siguranta, va incerca sa le induca. Sa iesim impreuna invingatori", a spus Costin.

Liderul BNS a afirmat ca invitarea lui la Congresul extraordinar al PSD este un semn ca partidul "continua sa se modernizeze" si sa deschida catre "partenerii naturali", organizatiile sindicale.

El a afirmat ca protestele politistilor si ale angajatilor din Finante au aratat disperarea si deznadejdea.

"Cabinetul Boc nu poate sa gestioneze problemele tarii si trebuie sa plece. (...) Avem nevoie de altceva, de alta conducere si de alt leadership si solutia se gaseste in aceasta sala", a spus Costin.

Si presedintele CNSRL-Fratia, Marius Petcu, a afirmat, sambata, la Congresul extraordinar al PSD, ca sindicatele vor fi in strada in ziua in care Parlamentul va vota motiunea de cenzura pe care opozitia intentioneaza sa o depuna.

Liderul PSD Victor Ponta a declarat, vineri, la reuniunea Ligii alesilor locali PSD, ca social-democratii vor face apel la toate sindicatele ca in ziua dezbaterii motiunii de cenzura sa fie greva, precizand ca, daca nu va exista o presiune publica, voturile Opozitiei in Parlament nu vor fi suficiente.

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat, sambata, inaintea Congresului PSD, ca motiunea de cenzura pe care PSD si PNL intentioneaza sa o depuna ar putea fi dezbatuta in Parlament in data de 25 octombrie.

Pentru adoptarea unei motiuni de cenzura sunt necesare 236 de voturi, numar mai mare decat cel al parlamentarilor din formatiunile de opozitie.