Vicepresedintele PDL Ioan Oltean a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca ar vota pentru functia de presedinte al partidului "o femeie frumoasa, desteapta si bine, bine intentionata".

Ioan Oltean a facut aceste afirmatii dupa ce a fost intrebat de un jurnalist daca partidele din Romania sunt pregatite sa fie conduse de o femeie. Anterior, Oltean a refuzat sa raspunda la o alta intrebare referitoare la o posibila candidatura la sefia PDL a Elenei Udrea.

"De ce nu? Ce, poporul acesta este un popor misogin? Eu nu sunt un misogin. Eu as vota o femeie frumoasa, desteapta si bine intentionata si cu cunostinte vaste si cu dorinta de a face ceva in tara aceasta. N-am spus blonda",adeclarat Oltean, citat de Agerpres.

In ceea ce priveste numele vehiculate in cursa pentru sefia PDL, Ioan Oltean a spus ca, in prezent, functia de lider politic a premierului nu este in pericol.

Intrebat ce parere are despre o posibila candidatura a lui Vasile Blaga, Ioan Oltean a spus ca acesta ar putea fi un candidat redutabil la sefia PDL.

"Vasile Blaga nu a spus ca va candida. E o posibilitate legata de o anumita conditionalitate. Vasile Blaga este un lider puternic al partidului, ar putea fi un candidat excelent la functia de presedinte. Vom trai si vom vedea ce se va intampla in continuare", a afirmat el.

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, declara, marti, la interviurile "Gandul", ca, in mod sigur, la viitorul Congres va candida pentru o functie in partid, el admitand ca este posibil sa candideze la presedintia PDL, "daca lucrurile vor evolua spre o tensionare a relatiilor din partid".

Pe de alta parte, premierul Emil Boc a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa la Cluj, ca in acest moment nu se gandeste la o candidatura la functia de presedinte al PDL intrucat are alte prioritati.