Vasile Blaga, care si-a anuntat demisia din functia de ministru al Administratiei si Internelor, a avut, luni la pranz, o discutie de aproximativ doua ore cu presedintele Traian Basescu, au declarat surse oficiale, citate de Mediafax.

La discutii ar fi participat, de asemenea, seful Jandarmeriei Romane, Olimpiodor Antonescu, seful Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna (DGIPI), Stefan Pop, seful Directiei Generale Anticoruptie (DGA), Liviu Popa, seful Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), Vladimir Secara, adjunctul sefului Politiei de Frontiera, Mihai Cristinel Bratan si seful Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), Petre Toba.

Demisia lui Vasile Blaga vine dupa scandalul iscat de protestul de vineri al politistilor. In urma mitingului, presedintele Traian Basescu a dat dispozitie ca efectivele Ministerului Administratiei si Internelor sa nu mai participe la asigurarea protectiei sale. Seful statului si-a motivat aceasta decizie precizand ca "marsul ilegal al politistilor a subminat autoritatea statului".