Parlamentarii PSD se vor reuni marti pentru a stabili liderii celor doua grupuri parlamentare ale Aliantei in viitoarea sesiune parlamentara.Surse din conducerea PSD au declarat, luni, ca BPN al partidului va face o recomandare catre parlamentari ca deputatul Mircea Dusa si senatorul Ilie Sarbu sa fie liderii celor doua grupuri, informeaza Mediafax.

Cele doua propuneri au valoare de recomandare, deputatii si senatorii PSD urmand sa decida, marti, prin vot, daca tin sau nu cont de propunerea BPN.

Aceleasi surse au aratat ca actualul lider al grupului PSD de la Senat, Ion Toma, a dat de inteles, in BPN, ca isi va depune din nou candidatura la sefia grupului, asteptand ca votul senatorilor social-democrati sa decida.

Potrivit surselor citate, lui Toma i s-a propus, in BPN, ca in locul functiei de lider de grup sa accepte functia de secretar in Biroul Permanent al Senatului.

BPN al PSD a mai recomandat ca, la grupul de la Camera Deputatilor, in locul lui Viorel Hrebenciuc, care a anuntat ca nu va mai candida la sefia grupului, sa fie ales Mircea Dusa.

Locul de vicepresedinte in Biroul Permanent al Camerei, detinut de Dusa, ar urma sa fie luat de Valeriu Zgonea, pe al doilea post de vicepresedinte urmand sa fie mentinut Adrian Nastase.

De asemenea, locul de secretar in Biroul Permanent al Camerei detinut pana acum de Zgonea ar urma sa fie ocupat de Georgian Pop.

Grupurile parlamentare ale PSD se intalnesc, marti, pentru a decide, prin vot, liderii si reprezentantii in Birourile Permanente ale Camerei Deputatilor, respectiv Senatului.