Presedintele Traian Basescu i-a atacat miercuri, intr-un interviu la Radio Romania Actualitati, pe democrat-liberalii care l-au criticat pe Emil Boc si i-au cerut demisia. Seful statului i-a tras de urechi pe Sever Voinescu, Cristian Preda si Radu F. Alexandru, declarand ca din postura de democrat liberal nu-ti poti permite luxul de a-ti crea notorietate atacand partidul. "Preda, Sever Voinescu, Radu F. Alexandru, n-ar fi fost in partid daca eu conduceam partidul", a declarat presedintele.

"Daca eu as fi fost implicat, PDL ar fi fost mult mai precis in actiunea politica. N-ar fi existat in PDL niciun politician care nu respecta regula de aur. Discutam in interior si, cand am decis ceva, respectam toti. Indiferent ca s-ar fi numit Preda (Cristian Preda-n.r.), Sever Voinescu, Radu F. Alexandru, n-ar fi fost in partid daca eu conduceam partidul. Nu-ti poti permite luxul sa incerci sa-ti creezi notorietate atacand partidul. Asta reflecta lasitatea acestor oameni. E usor sa faci o declaratie la televizor si sa devii important", a declarat Basescu.

Cristian Preda si Sever Voinescu l-au criticat aspru pe premierul Emil Boc si au vorbit chiar despre necesitate demisiei acestuia in toamna. Surse apropiate de palatul Cotroceni sustin ca seful statului a fost deranjat de criticile aduse premierului chiar de reformistii pe care se baza sa inlocuiasca tripleta Blaga-Videanu-Berceanu.

Aceleasi surse sustin ca spresedintele doreste sa-l pastreze pe Boc in functia de premier si dupa remanierea din toamna. "In loc sa atace tripleta BVB, Voinescu si Preda si-au concentrat atacurile in presa pe Emil Boc. Greseala celor doi este din cauza lipsei experientei politice. Prin concentrarea atacurilor pe Boc au reusit sa distraga atentia asupra tripletei BVB cu care presedintele se lupta", au declarat sursele Hotnews.ro.

Tot interviul acordat RRA, seful statului a sugerat Guvernului ca trebuie sa clarifice lucrurile cu parlamentari pentru ca s-au interpretat gresit intalnirile de la Snagov. "Trebuie clarificate lucrurile intre guvern si grupurile parlamentare PDL. Am vazut ca un senator n-a inteles de ce ne-am intalnit la Snagov. Fara o discutie cu grupurile parlamentare, in mod cert guvernul cadea. Repet, in mod cert cadea".

Presedintele a facut referire directa la senatorul Radu F. Alexandru care, cu o zi in urma, intr-un interviu acordat Revistei 22, declara ca presedintele submineaza autoritatea lui Emil Boc prin intalnirile repetate de la Snagov.

Primul care a reactionat la criticile presedintelui a fost deputatul PDL, Sever Voinescu care a declarat la Realitatea TV ca "se gandeste" sa demisioneze din partid, pentru ca declaratia presedintelui "l-a pus pe ganduri". Voinescu este de acord cu afirmatiile presedintelui Traian Basescu conform carora dezbaterile ar trebui sa aiba loc mai mult in interiorul partidului si nu in afara acestuia.

"Traian Basescu are dreptate cand spune ca implicarea sa in partid nu este nici pe departe atat de mare pe cat se crede. Are dreptate si cand spune ca daca ar fi condus PDL, partidul ar fi fost mai viguros, precis si eficient. Fara indoiala. In ceea ce priveste prezenta mea in partid sau nu, acesta este punctul de vedere al domniei sale, nu am ce comentariu sa fac", a declarat Voinescu.

Senatorul PDL, Radu F. Alexandru, a declarat pentru HotNews.ro ca nu intentioneaza sa demisioneze din partid si ca reprosurile presedintelui nu sunt intemeiate, intrucat in interviul dat pentru Revista 22 nu a criticat partidul:

"In ceea ce ma priveste, nu exista nici un cuvant in interviul pe care l-am dat in care sa blamez partidul sau conducerea partidului. Ceea ce am facut si voi face intotdeauna este sa cer solidaritate in interiorul partidului, sprijin pentru partid, pentru conducerea partidului, pentru Guvern. Repet, observatia dlui presedinte Basescu in ceea ce ma priveste mi se pare nesustinuta in nici un rand in interviul pe care l-am dat.

Deocamdata Traian Basescu este presedintele Romaniei, iar in eventualitatea in care, la final de mandat, va fi din nou in postura de presedinte al unui partid, voi lua atunci in consideratie ceea ce isi propune si ceea ce face Traian Basescu. Nu am nici un motiv sa demisionez, nu pot sa demisionez dintr-un partid in care am toata increderea."