"Cel mai mare manelist este chiar Emil Boc. El ar trebui sa fie impozitat. Are conturi bancare nedeclarate in cel putin patru tari ale Europei. Probe are si Traian Basescu si Vasile Blaga, dar se santajeaza si se neutralizeaza reciproc. Informatiile le am de la cei care ii pazesc si nu suporta atata minciuna si atata nedreptate", a declarat, sambata, Corneliu Vadim Tudor, liderul PRM, la Realitatea Tv.

"Se pune problema gresit cu impozitarea manelistilor. Toate veniturile de genul acesta, in toate tarile civilizate, se impoziteaza. Sunt doua lucruri de care nu poti sa scapi: de moarte si de impozite. Sunt oameni mari ai showbiz-ului care au fost chiar arestati pentru ca au incercat sa fenteze fiscul", a adaugat presedintele Partidului Romania Mare.

Premierul Emil Boc a declarat sambata, la Iasi, ca manelistii vor fi impozitati ca orice contribuabil roman care realizeaza venituri. In opinia sefului Guvernului, acest lucru va fi posibil prin metoda controlului indirect.

"Se poate face impozitarea prin controale indirecte, care vor permite ca si manelistii sa fie tratati ca toti cetatenii acestei tari si sa plateasca impozite si taxe legale. E problema Finantelor sa stabileasca modul in care se face aceasta impozitare, dar exista metoda controlului indirect", a afirmat premierul Boc.

Normele de aplicare ar urma sa fie aprobate prin ordin al sefului ANAF pana la sfarsitul acestei luni: "Acum se elaboreaza normele de aplicare a Codului Fiscal, aprobat prin ordonanta de urgenta. Cel care face acest lucru e seful ANAF. Normele vor fi aprobate prin ordin, pana la sfarsitul lunii august", a precizat Emil Boc.