Premierul Emil Boc a declarat, sambata, la Iasi, ca in 2012, cand este an electoral, cetateanul va fi evaluatorul modului in care autoritatile cheltuie banii europeni, adaugand ca "toti cei care nu se vor misca bine vor suporta rigorile politice".

"In 2012 va fi un evaluator important, cetateanul. El va evalua ce au facut autoritatile pentru cheltuirea banilor europeni. Cei care se misca bine vor avea castig politic in anul 2012, cand avem alegeri locale si generale. Cei care nu, vor suferi rigorile politice", a declarat premierul Emil Boc, citat de Mediafax.

El a spus ca Guvernul nu e multumit de gradul de absorbtie a fondurilor europene si ca exista o discrepanta intre numarul de contracte semnate si platile efectuate.

Boc a repetat ca fondurile europene reprezinta calea cea mai simpla si sigura ca Romania sa iasa din recesiune.

"E necesara insa transparenta si legalitatea. Orice incurcatura sau abuz se intorc impotriva romanilor, care vor suporta din banii lor costul acestor proiecte. Avem, spre exemplu, cateva proiecte pe agricultura, unde Romania trebuie sa returneze banii. Trebuie sa renuntam la ᅡdacaᅡ si sa punem in loc ᅡsa implementamᅡ. E si legislatia de vina, dar sunt greseli ale celor implementeaza proiectele. Cand se fac licitatii cu dedicatie, evident ca apar probleme", a spus premierul Emil Boc.