Cristian Preda

Cristian Preda

Foto: AGERPRES

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat, marti, ca s-a intalnit in cursul zilei cu presedintele partidului, Emil Boc, cu care a avut un schimb de opinii despre ce inseamna guvernarea, despre relatia cu celelalte partide si obiectivele PDL, discutiile avand loc "in conditii foarte amicale".

"Urmare a discutiei de ieri (luni - n.r.), din BPN, am avut o intalnire cu premierul Emil Boc. A fost o intalnire care s-a desfasurat in conditii foarte amicale. Am avut un schimb de opinii despre ce inseamna guvernarea, despre relatia cu celelalte partide, despre obiectivele PDL", a declarat Cristian Preda, citat de Mediafax.

Europarlamentarul a adaugat ca a aflat cu aceasta ocazie ceea ce stia, respectiv faptul ca "unii nu iubesc deloc" declaratiile pe care el le face si ca ar fi vrut sa fie sanctionat.

"Premierul, care e presedintele partidului, in aceasta calitate ne-am intalnit, a subliniat insa ca e aparatorul unui punct de vedere potrivit caruia un partid inseamna diversitate, inseamna unitate in diversitate si ca e nevoie de voci diverse si voci care sa aduca diverse experiente din societate, pentru ca nu vom reusi nici sa convingem pe membrii nostri, nici pe simpatizanti ca putem sa ne atingem obiectivele si putem sa si castigam alegerile urmatoare daca vom dispretui publicul sau vocile din public. A fost o intalnire foarte buna", a mai spus Preda.

Intrebat daca Emil Boc i-a reprosat ceva in mod special, europarlamentarul a raspuns negativ. "Nu mi-a reprosat ceva special. Am avut un schimb de opinii despre ceea ce inseamna guvernarea, constrangerile care apasa guvernarea. E un om tolerant. Aici e o calitate pe care o recunosc. Voi fi mai prezent in cadrul organizatiei Bucuresti", a mai spus Cristian Preda.

Pe de alta parte, referindu-se la o tema lansata de el recent privind largirea coalitiei de guvernare, Preda a apreciat ca "exista o rigiditate cvasiabsoluta a PNL si PSD". "Sunt partide care nu vor sa-si asume niciun fel de responsabilitate, care vor doar sa castige pe masura dificultatilor pe care le intampina depasirea acestei crize. Sunt incapabili sa inteleaga ce inseamna astazi responsabilitatea politica", a apreciat el.

De asemenea, Preda a spus ca cele doua partide de opozitie, PNL si PSD, nu sunt in situatia de a-si asuma guvernarea. "Eu raman la punctul de vedere ca trebuie dialog, dar in momentul in care exista acest refuz, ati vazut ca le propui dialog si ei cer alegeri anticipate... Cineva care pierde acum sapte luni si vine sa ceara alegeri nu cred ca e in situatia de a-si asuma guvernarea. E pacat ca lucrurile stau asa. Probabil ca e un mod de a face politica, dar la care eu nu subscriu", a conchis el.

BPN al PDL a decis, luni, sa-l invite pe europarlamentarul Cristian Preda la o discutie cu conducerea partidului, a afirmat vicepresedintele Gheorghe Flutur, precizand ca fostul consilier prezidential nu este chemat pentru "o judecata", ci pentru a i se cunoaste opinia in privinta situatiei actuale.

Declaratia lui Flutur a venit dupa ce Preda a declarat, la RFI, ca Emil Boc lucreaza pentru PSD si este arogant. "Premierul vrea sa ne duca pe Luna cu bicicleta, dar noi trebuie sa-i spunem ca e nevoie de un alt vehicul", a spus Preda.