Primarul Sibiului, Klaus Johannis, nu crede ca salariile vor reveni la nivelul actual nici in 2011, el afirmand, joi, ca se asteapta si la majorarea TVA si a cotei unice de impozitare, anunta Mediafax.

"Odata intrat pe aceasta filiera (a reducerii pensiilor si salariilor - n.red.), ea nu se poate finaliza pana la o relansare perceptibila a economiei. Ori aceasta nu se poate produce de la sine, ci doar cu un pachet de masuri economice. Nu se poate iesi de aici decat daca apar schimbari. Si daca Guvernul nu vine cu un pachet, lucrurile nu se vor imbunatati. Sa credem ca aceste taieri salariale se refera numai la 2010 ar fi o naivitate", sustine Klaus Johannis.

In plus, primarul Sibiului nu exclude posibilitatea majorarii TVA si a cotei unice de impozitare, in conditiile in care, considera el, economiile facute prin reducerea salariilor si pensiilor "nu vor fi suficiente".

"Din calculele preliminare pe care le-am facut, reducea salariilor bugetarilor cu 25% va duce la o scadere a veniturilor la peste 20 milioane pe un an intreg si, daca masurile se aplica si in 2011, vom avea o scadere a bugetului pe 2011, fata de 2010, de cel putin 10 la suta", mai spune primarul Sibiului.