Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat ca, daca i s-ar fi spus, inainte de stabilirea zilei de votare a motiunii de cenzura, ca FMI doreste o decizie rapida, ar fi colaborat pentru un calendar cat mai comprimat, transmite Mediafax.

Geoana a precizat ca premierul Emil Boc nu a mentionat nimic, la intalnirea cu conducerile celor doua Camere de saptamana trecuta, despre termenul de trei zile invocat de seful statului in scrisoarea adresata celor doi presedinti ai Camerelor.

El a declarat la Realitatea TV ca acum este acuzat ca ar dori sa pericliteze perspectiva acordarii de catre FMI a urmatoarei transe de imprumut. Geoana a precizat, in acest context, ca ar fi colaborat pentru un calendar cat mai comprimat legat de votul motiunii daca i s-ar fi comunicat, nu neaparat prin scrisori, ca FMI doreste ca partea romana sa ia o decizie cat mai rapida legata de aprobarea sau nu a masurilor Guvernului de catre Parlament.

Geoana a convocat Biroul Permanent al Senatului pentru luni, la ora 13.00, dupa o serie de scrisori cu vicepresedintele Camerei superioare, Anca Boagiu.

Presedintele Traian Basescu a trimis joi o scrisoare presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului, prin care solicita devansarea dezbaterii motiunii de cenzura, la trei zile calendaristice de la data prezentarii in plenul reunit. Seful statului atragea atentia ca data deja stabilita pentru dezbaterea motiunii (marti, 15 iunie) depaseste termenul constitutional.