Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca formatiunea sa este dispusa sa intre la guvernare dupa caderea Guvernului Emil Boc, insa doar in anumite conditii, transmite Mediafax. Liderul liberal a spus ca principala cerinta este ca PNL sa-si poata pune in practica programul de guvernare.

"Daca acest Guvern cade si Traian Basescu vine si spune: erau niste incompetenti, niste hoti, niste maimutoi, eu mi-am batut joc de ei, ei si-au batut joc de tara, inteleg ca social-democratii sunt ocupati cu reorganizarea, liberalilor, spuneati ca stiti ce-i de facut veniti si faceti, mergem si facem, dar cu cateva conditii", a afirmat Antonescu, prezent vineri dupa-amiaza la Constanta.

Antonescu a adaugat ca principala cerinta este ca liberalii sa-si poata pune in practica programul de guvernare: "sa fim lasati sa facem noi programul nostru, fara capuse de la PDL. Adica noi nu se asumam raspunderea cu doamna Udrea la Ministerul Dezvoltarii, cu domnul Berceanu la robinete si cu domnul Videanu unde este. Fiecare isi asuma raspunderea lui si noi nu ne asumam raspunderea cu hotii care au adus Romania in aceasta pozitie".

Liderul PNL a precizat ca "prima urgenta" o reprezinta caderea Guvernului "pentru ca asa cum l-a numit cineva acest guvern este guvernul Ciomu. Nu este nici Guvernul Boc, guvernul Basescu, guvernul Udrea, e guvernul Ciomu".