Singurii oameni care au ramas pe functii, in urma participarii PSD la guvernare alaturi de PDL, in 2009, sunt Mircea Geoana si cumnatul sau, Ionut Costea, presedintele Eximbank, a declarat, vineri, liderul social-democrat Victor Ponta, citat de Agerpres.

  • ''Stiti ce oameni au ramas in functii in urma aliantei cu PDL? Doi oameni: domnul Geoana si presedintele Eximbank, cumnatul domnului Geoana. Partidul se va bate sa castige alegerile, sa guverneze cu un proiect social democrat pentru ca intelegeri si aliante nu se mai fac'', a afirmat Victor Ponta, la conferinta judeteana de alegeri a filialei PSD.

Liderul social-democrat mai spune ca actuala putere ar fi pregatit un atac asupra PSD, cu intentia de a distruge partidul de opozitie:

  • ''Impreuna cu Liviu Dragnea, Ioan Chelaru, ceilalti oameni, care nu mi-au fost neaparat prieteni inainte de Congres, dar care imi sunt camarazi, vom reconstrui speranta, in primul rand a noastra, a partidului, si apoi a oamenilor. Am intrat in PSD intr-o perioada in care oamenii ne respectau foarte mult, poate nu ne iubeau toti, dar nimeni nu radea de noi. Nimic nu ma durea mai tare decat atunci cand lumea radea de noi in ianuarie si februarie. Trebuie sa ne recastigam respectul oamenilor, sa fim consecventi. Mi-as dori asa cum Ion Iliescu a facut un partid de stanga in 1990, cum Adrian Nastase a guvernat cu un partid de stanga Romania in 2000, sa recladim un partid de stanga cu care sa guvernam din 2012'', a incheiat Victor Ponta.