Presedintele Traian Basescu a avut, joi, o consultare cu liderii partidelor si grupurilor parlamentare care sustin coalitia de guvernare, au precizat surse politice, citate de Agerpres.

Discutiile au vizat proiectul de lege privind reducerea cheltuielilor bugetare asupra caruia Executivul intentioneaza sa isi asume raspunderea in Parlament.

La intalnire au fost prezenti inclusiv premierul Emil Boc si liderul UDMR, vicepremierul Marko Bela.

Premierul Emil Boc a anuntat, in sedinta de miercuri a Cabinetului, ca Guvernul intentioneaza sa isi asume raspunderea in fata Parlamentului pentru masurile de reducere a cheltuielilor bugetare.

"In cadrul discutiilor, s-au stabilit intalniri ale presedintelui Romaniei cu grupurile parlamentare ale partidelor si formatiunilor politice care alcatuiesc coalitia de guvernare, pe tema masurilor de austeritate, in actualul context economic national si european. Intalnirile vor avea loc in cursul zilei de marti, 25 mai a.c..

Seful statului a adresat reprezentantilor coalitiei de guvernare solicitarea de a asigura transparenta in ceea ce priveste cheltuielile salariale din sectorul public. De asemenea, presedintele Traian Basescu a solicitat Guvernului sa dea dovada de maxima deschidere fata de sindicate si partidele politice din opozitie, printr-o informare constanta asupra masurilor care vor fi luate de catre Guvern", se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Miercurea viitoare, Guvernul va aproba in sedinta scrisoarea oficiala catre FMI.