Masurile Guvernului pentru combaterea crizei sunt antipopulare si superficiale si pot provoca grecizarea Romaniei si izbucnirea unor miscari sociale de anvergura, este de parere presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, citat de Antena 3. El sustine ca actualul Guvern ar trebui sa plece, chiar daca nu crede in sansele unei motiuni de cenzura.

  • In ceea ce priveste ipoteza unui nou Guvern, Ion Iliescu o vede ca pe o "chestiune foarte complicata". Fostul sef al statului spune ca o coalitie de larga uniune nationala s-ar dovedi nerealista, in timp ce un Guvern de tehnocrati ar avea nevoie de sustinere politica.
  • Si fostul lider al PSD, Mircea Geoana, crede ca "Daca acest Guvern va continua masurile actuale, presiunea strazii ar putea sa duca la formule politice nemaintalnite pana acum. Ce se intampla acum este fara precedent in ultimii 20 de ani. Trebuie sa incercam sa gasim o formula de prim-ministru de genul Johannis, in jurul caruia sa se coaguleze o majoritate cu o abordare diferita. Daca mergem mai departe cu abordarea actuala, ne ducem in fundatura."
  • "Ne trebuie un prim-ministru care sa poata lua masurile dure necesare si sa reduca personalul bugetar fara a tine cont de clientela politica. Eu cred ca un Guvern tehnocrat nu este capabil sa duca la bun sfarsit programul dificil de ajustare in acest moment. Avem nevoie de o formula politica de guvernare, cu un sprijin larg in Parlament", mai spune Mircea Geoana.
  • "Alegerile anticipate nu sunt o varianta buna in acest moment", mai crede presedintele Senatului.
  • "Riscul este ca Romania sa intre intr-o spirala dificila, daca nu trecem peste acest moment. Deja alergam in spatele crizei, nu in fata ei", a adaugat Mircea Geoana.
  • "Scopul nostru nu este sa intram la guvernare, ci sa venim cu solutii alternative. Depinde extrem de mult de personalitatea unui prim-ministru de o alta factura decat cel de acum pentru ca PSD sa intre la Guvernare. Sunt convins ca atat PSD, PNL cat si PDL au oameni mai buni decat Boc", a incheiat fostul lider PSD.