Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni ca Guvernul intentioneaza sa modifice Codul Fiscal si sa "desfiinteze cota unica", urmarind, printre altele, sa majoreze la 25% impozitul pentru veniturile ce depasesc 4.000 de lei. El citeaza un document de lucru al Ministerului Finantelor si afirma ca PNL va initia o rezolutie pe aceasta tema, cu titlul "Aparam clasa mijlocie de tentativa de asasinat economic a Guvernului Boc-Udrea".

Surse din cadrul Ministerului Finantelor au infirmat insa declaratiile lui Antonescu, precizand, pentru HotNews.ro, ca deocamdata nu se are in vedere nicio majorare a principalelor taxe.

"Dl ministru Vladescu a declarat public in acest week-end ca nu va avea loc nicio majorare de taxe. Nu stiu care sunt sursele d-lui Crin Antonescu, dar nu cred ca i-au fost furnizate date reale", au subliniat sursele citate.

Crin Antonescu a sustinut ca executivul incearca sa majoreze impozitul pe profit la 25% si sa dubleze valoarea taxelor si impozitelor locale, in ciuda faptului ca astfel de initiative au fost "denuntate inclusiv de guvernatorul BNR, Mugur Isarescu".

"Aceste masuri reprezinta proba ultima a incompetentei si a lipsei crase de viziune a actualei guvernari. Prin desfiintarea cotei unice se aplica lovitura de gratie unei economii care de-abia mai respira", a spus liderul PNL.

Crin Antonescu a precizat ca liberalii vor initia o motiune de cenzura pe tema falimentului economic al Romaniei, concluzia sa fiind ca "acest guvern trebuie sa plece din Palatul Victoria cu eticheta 'Incompetenta economica'".