Magistratii Tribunalului Bucuresti au admis, marti, cererea parlamentarilor independenti de inregistrare a unei noi formatiuni politice - Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei (UNPR). Potrivit senatorului Liviu Campanu, noua formatiune politica va fi una de centru-stanga. Independentii au inchiriat deja, potrivit senatorului, citat de Agerpres, doua imobile in Capitala, unul destinat sediului central si unul pentru organizatia de Bucuresti.

Potrivit lui Liviu Campanu, structura de conducere va fi formata dintr-un presedinte, un presedinte executiv, un secretar general, opt vicepresedinti si un presedinte de onoare, dar nu s-a stabilit, deocamdata, cine va ocupa aceste functii.

Liviu Campanu a mai adaugat ca a fost deja stabilita doctrina partidului si se lucreaza la statut si la un program. Sigla va fi formata din initialele partidului, asezate pe un scut, in fata unei acvile ce tine in cioc o cruce:

"Culorile formatiunii vor fi alb si rosu, culorile socialistilor europeni. Rosu si alb sunt si culorile cu care Obama a castigat alegerile in SUA si sper sa fie de bun augur", a mai precizat senatorul independent.