Emil Boc este asteptat, miercuri, sa fie audiat de instanta in procesul in care fostul premier Calin Popescu Tariceanu ii cere daune pentru afirmatiile facute in legatura cu contractul Sterling, informeaza Mediafax. Avocatii actualului premier sustin ca declaratiile au fost facute intr-un discurs politic.

Judecatoria sectorului 5 Bucuresti a stabilit pentru miercuri audierea lui Emil Boc, in dosarul in care acesta a fost chemat in judecata de fostul premier Calin Popescu Tariceanu pentru declaratiile publice pe care le-a facut in cazul Sterling.

In 18 februarie 2009, Tariceanu anunta ca i-a actionat in judecata pe premierul Emil Boc si pe social-democratul Iulian Iancu, pentru afirmatiile lansate la televiziuni despre modul in care el a gestionat cazul Sterling, cerand daune in valoare de 100.000 de lei fiecaruia.

Fostul premier il acuza pe Emil Boc, in actiunea de chemare in judecata, ca ar fi mintit si ca ar fi dat dovada de rea-credinta in declaratiile sale referitoare la hotararea de Guvern privind concesiunea catre Sterling Resources. Tariceanu isi argumenteaza acuzatiile privind vinovatia si reaua-credinta a lui Boc in declaratiile la adresa sa invocand inclusiv faptul ca actualul premier are studii juridice, este avocat si "avea cunostinta directa despre situatia de fapt la care facea referire".

"Astfel, la data de 9 februarie 2009, cu ocazia unei prezentari, in Parlamentul Romaniei, paratul Boc Emil a afirmat ca as fi «pus la cale afacerea Sterling Resources», ca «ii sprijin in continuare pe cei cu care am pus la cale aceasta masura prin care un contract de explorare si partajare a profitului a fost transformat intr-un contract de acord petrolier si concesiune»", se mai precizeaza in cererea de chemare in judecata.

In actele depuse de avocatii lui Emil Boc, printre care si Valeriu Stoica, se sustine ca declaratiile premierului nu constituie o fapta ilicita. De asemenea, avocatii premierului sustin ca in aceasta situatie limitele libertatii de exprimare sunt mai largi decat in cazul unor simpli particulari si ca afirmatiile au fost facute in legatura cu activitatea publica a unui om politic.