Senatorul Catalin Voicu a declarat sambata, dupa ce Victor Ponta a anuntat ca a cerut suspendarea sa din PSD, ca intelege decizia partidului si se va supune ei, deoarece se simte nevinovat.

"Nu am de ce sa fiu suparat pe conducerea partidului pentru ca am inteles foarte bine gestul si l-am aflat de la televizor. PSD poate sa ia orice decizie si eu ma supun ei, pentru ca ma simt nevinovat", a afirmat Voicu, la Antena 3.

El a sustinut ca procurorii nu i-au prezentat acuzatiile care i se aduc iar la acest dosar se lucreaza "aparent pe sub masa".

Catalin Voicu a sugerat ca interceptarile publicate de presa ar putea fi ilegale: "Ce-o sa faceti daca o sa constatati ca toate acele interceptari sunt facute in mod ilegal si nu o sa va spun mai multe pentru ca nu e bine sa va spun acum".

Intrebat care sunt motivele pentru care nu doreste sa ofere mai multe detalii, senatorul a explicat: "Face parte din strategia mea de aparare si vreau sa ma apar inainte in fata comisiei" juridice.

"Interesul care este, intai te omoara si dupa aceea vedem ce se intampla. (...) Te duci la autoritati si cum sa te mai aperi cand aluia ii tremura sufletul in el ca s-ar putea sa fie pus la zid de opinia publica", a adaugat el, precizand ca, avand in vedere modul in care evolueaza lucrurile in Romania in ultima perioada se asteapta "la orice": "Nu ma mai mira nimic".

In opinia sa, interceptarile nu au provenit de la Senat, ci de la Parchet.

Catalin Voicu a tinut sa explice si episodul Ludovic Orban, dupa ce in interceptari se arata ca senatorul a declarat: "Sa vedem la liberali. Am fost la Orban in noaptea aia cand ....(neinteligibil)...L-am sunat pe urma. "Unde esti Ludovic? Iesi afara din...." Eram in sediu. A iesit si Varujan...I-am spus: "Nu vreau sa vorbesc cu tine, du-te inapoi!" I-am spus: "Ludovic, te-am ajutat in momente grele, cu accidentu' de masina. Te-am ajutat..." Era intr-o situatie...

lu Orban pe telefon i-am spus de la inceput nu are de ce sa-si dea demisia

e profund ilegal sa-l audieze cu forta pe tatal fetei la presiunea Parchetului".

Fostul consilier al lui Ion Iliescu a precizat ca doar l-a sunat pe Orban, la acel moment ministru in cabinetul Tariceanu, pentru a-i da un sfat legat de faptul ca tatal minorei nu poate fi audiat, in conditiile in care nu depusese plangere.

Catalin Voicu a precizat ca i-a spus lui Orban sa nu isi dea demisia, deoarece un astfel de gest ar echvala cu recunoasterea faptului ca a lovit minora cu masina. "A-ti da demisia inseamna sa recunosti ca ai lovit-o (...) Ce se face acum cu tatal copilului e o ilegalitate", a spus el.